Een egale huid, dat wil jij toch ook?

Een egale huid zonder oneffenheden, pukkeltjes en verkleuringen; een huid die we allemaal willen. Helaas is een volkomen egale huid eerder een uitzondering dan regel. Maar niet getreurd, er zijn namelijk verschillende behandelingen die jou een egale droomhuid kunnen geven. Daarbij hoort echter wel een bepaalde leefstijl.

BEGIN MET EEN GEZONDE LEEFSTIJL

Voor een gezonde, stralende huid beginnen we bij de basis. Het is belangrijk om gezond te eten, voldoende te drinken en regelmatig te bewegen. Het klinkt als een cliché, maar schoonheid komt van binnenuit. Probeer deze richtlijnen voor een langere tijd vol te houden en je zal merken dat jouw huid hier al een stuk van opknapt. Door een combinatie te maken tussen innerlijke gezondheid en uiterlijke balans, bereiken we samen jouw droomhuid.

HET WALHALLA VAN EXFOLIËREN

Het lijkt misschien wat overdreven, maar natuurlijke zuren kunnen wonderen verrichten. Fruitzuren worden onderverdeeld in AHA’s en BHA’s. AHA staat voor alpha hydroxy acid, denk hierbij aan glycolzuur (glycolic acid) en melkzuur (lactic acid). En BHA staat voor beta hydroxy acid, denk hierbij aan salicylzuur (salicylic acid). Ze zorgen ervoor dat het ”cement” die dode huidcellen bij elkaar houdt wordt opgelost. Hierdoor vallen de dode huidcellen van de huid. Je krijgt daar nieuwe huidcellen voor terug. Salicylzuur is instaat om overtollig talg te verwijderen, de poriën te verkleinen en roodheid te verminderen. Deze zuren worden in kleine percentages in producten voor thuisgebruik verwerkt, en in hogere concentraties worden ze verwerkt in medische peelings. Deze medische peelings kunnen ingezet worden voor het behandelen van een onrustige huid, pigmentvlekken, acne littekens en huidveroudering. De huidtherapeut bepaalt aan de hand van jouw huid welke peeling het best bij jou past.

Voor de effectiviteit van een exfoliant voor thuisgebruik is de pH-waarde van groot belang. De ideale waarde ligt tussen 1 en 4. Als je een vette, acne huid hebt adviseren wij de MEDITOPICS producten. Bij een onrustige huid hoort vaak een wat hogere pH-waarde van 6 of hoger. De lage zuurgraad van de reinigers en exfolianten zorgen ervoor dat de balans in de huid snel herstelt. Bij alle andere huidtypes adviseren wij de DERMASENCE
producten. Deze producten zijn wat milder.

DE KRACHT VAN LICHTFLITSEN

Lichtflitsen zijn bijzonder krachtig als het aankomt op het verminderen van verkleuringen. De golflengte van het licht bepaalt hoe diep het licht in jouw huid terecht komt. In de huid wordt het geabsorbeerde licht omgezet in warmte waardoor we met verschillende golflengtes jouw huid kunnen egaliseren. Dit licht pakt zowel roodheden als bloedvaatjes en pigmentvlekken aan.

HET RESULTAAT VAN DEZE GEWELDIG COMBINATIE

En juist deze combinatie werkt heel goed! Hieronder zie je een foto van een cliënt. Zij heeft dit resultaat behaalt met een flinke dosis motivatie, 6 medische peelings en 4 lichtflitsbehandelingen. Zo’n egale huid wil jij toch ook?

egale huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *