Consult

INTAKE

Bij SKINMED wordt er extra aandacht besteed aan het duidelijk informeren van patiënten. Voordat u een behandeling ondergaat, wordt u uitgenodigd voor een informatief gesprek. Een persoonlijk gesprek is essentieel vanwege de rol van individuele aspecten bij een persoon. Tijdens dit consult bespreekt u de mogelijkheden met uw huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en maakt een behandelplan. U krijgt zo een realistisch en volledig beeld van de behandeling, waarna u een weloverwogen besluit kunt nemen. Het eerste consult is bij ons gratis en vrijblijvend.

U krijgt altijd van uw huidtherapeut een ingevulde doorverwijzing mee. Deze doorverwijzing kunt u laten onderteken bij uw huisarts. De ondertekende doorverwijzing neemt u mee naar uw eerst volgende afspraak. Wij bewaren een kopie van uw doorverwijzing in onze administratie. Het komt soms voor dat de zorgverzekering naar deze doorverwijzing vraagt. Ook vragen wij u om een toestemmingsformulier te lezen en tekenen. Hierin staat informatie nog eens duidelijk omschreven, zoals de te verwachten huidreacties, mogelijke complicaties en richtlijnen. Dit formulier moet ingevuld en ondertekend zijn voorafgaand aan uw behandeling.

HUIDADVIES

Het grootste orgaan is de huid, het beschermt ons tegen externe invloeden. Veel mensen hebben last van jeuk, roodheid, vlekjes en andere vormen van irritatie. Deze huidklachten worden mogelijk veroorzaakt door verkeerd en overmatig gebruik van cosmetica. Een professioneel huidadvies kan dan gewenst zijn. Hierbij wordt huidverzorging op maat geadviseerd om de huid weer in balans te krijgen en in optimale conditie houden.

Ook huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis komen veel voor. Wij hebben hier geen behandelingen voor. Het bespreken van leefstijl adviezen is wel mogelijk, daarnaast zal de huidtherapeut ook het gebruik van medicinale huidverzorging aanraden.

HUIDVERZORGING

De huid vormt een barrière tegen externe factoren, waardoor het ons beschermt. De juiste huidconditie is daarom van groot belang. Het aantal mensen met een verslechterde huidconditie groeit, waardoor huidverzorging op maat steeds vaker nodig is. De huidtherapeut richt zich naast het behandelen van huidaandoeningen ook op preventie. Het is essentieel om de huidconditie optimaal te houden, waardoor de kans op het ontwikkelen van een huidaandoening verminderd wordt. Het is mogelijk om de huid te verzorgen en te beschermen met professionele medicinale huidverzorging.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.