Needlingtherapie

KENMERKEN VAN EEN COLLAGEEN TEKORT

Er kan huidschade ontstaan ten gevolge van acne, zoals acnelittekens. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende weefselbeschadiging. Deze littekens zijn altijd ingezonken door een gebrek aan collageen. Ook bij huidveroudering is er sprake van een gebrek aan collageen, hierdoor ontstaan rimpels.

MICRO-NEEDLING

Micro-needling is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine kanaaltjes in de huid maken. Op deze wijze stimuleren wij de huid om te herstellen. Micro-needling is een effectieve methode om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

VOORZORG

Het goed voorbereiden van de huid is erg belangrijk, hiermee worden de beste resultaten behaald. Ter voorbereiding moet de huid tenminste twee weken behandeld worden met een speciale set van producten.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut maakt gebruik van een speciale behandelpen. Deze pen heeft een kopstukje met minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we met hoge snelheid verticale kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel worden groei- en wondhelende factoren geactiveerd die voor aanmaak van collageen en elastine zorgen.

NAZORG

De huid kan er na de behandeling roodroze uitzien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn. Ook kan door de versnelde celdeling uw huid gaan schilferen. Uw huid is na de behandeling kwetsbaar, wees daarom de eerste twee dagen voorzichtig met intensief sporten, warm douchen of baden, sauna en zonlicht.

Bescherm uw huid tot 4 weken na de behandeling met een zonbescherming van factor 30 of hoger. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven wijze.

RESULTATEN

Na vier weken is er al verbetering te zien; de huid oogt gezonder, egaler en gladder. De aanmaak van bindweefsel is echter een langzaam proces dat tijd nodig heeft. Na drie maanden is het resultaat duidelijk zichtbaar. Echter zal het eindresultaat pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Hierbij zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

VOOR EN NA FOTO’S

Het resultaat verschilt per persoon

Resultaat micro-needling bij huidveroudering
Resultaat micro-needling bij huidveroudering
SKINMED_resultaat_microneedling_huidveroudering_1
SKINMED_resultaat_microneedling_huidveroudering_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer vijf behandelingen duidelijk zichtbaar. U kunt elke vier weken een behandeling ondergaan en de behandeling eventueel combineren met een medische peeling.

VERGOEDINGEN

De behandeling van acnelittekens in het gezicht wordt in de meeste gevallen gedeeltelijk of volledig vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag naar de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Micro-neelding met hyaluronzuur: van het gezicht € 105,-
Micro-neelding met hyaluronzuur: van het gezicht en de hals € 155,-
Micro-neelding met hyaluronzuur: van het lichaam vanaf € 155,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.