Needlingtherapie

DE KENMERKEN VAN EEN AANGEDANE HUIDSTRUCTUUR

Er kan door allerlei redenen een andere huidstructuur ontstaan. Wanneer de structurering van huidcellen verandert zal dit zichtbare gevolgen hebben. Bij een aangedane huidstructuur zien we bijvoorbeeld (acne) littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping en fijne lijntjes.

MEDISCHE MICRONEEDLING

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zonder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender! Op deze wijze stimuleren wij de huid om te herstellen. Microneedling is een effectieve methode om de huid in de diepte te vernieuwen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen en met een minimale hersteltijd. De SkinPen heeft als enige microneedling systeem naast een FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft een beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat. Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren.

VOORZORG

Het goed voorbereiden van de huid is erg belangrijk, hiermee worden de beste resultaten behaald. Ter voorbereiding moet de huid behandeld worden met een huidverzorgingsroutine voor thuis. Belangrijke onderdelen in deze huidverzorgingsroutine is het gebruik van hydraterende ingrediënten en vitamine A en C. Vraag uw huidtherapeut om een persoonlijk advies. In de 3 dagen voor de aanvang van uw behandeling moet u stoppen met het gebruik van actieve ingrediënten, zoals zuren, vitamine A en C. En 7 dagen na uw behandeling mag u het gebruik van actieve ingrediënten weer hervatten.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut reinigt de huid met een milde reiniger en ontsmet daarna de huid. Vervolgens brengt zij de Skinfuse Lift HG aan, dit is een tussenstof om wrijving tegen te gaan en de huid direct te hydrateren. Met de SkinPen wordt met hoge snelheid verticale kanaaltjes in de huid gemaakt. De prikkeling brengt in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel worden groei- en wondhelende factoren geactiveerd die de aanmaak van collageen en elastine zorgen. Daarna wordt de behandeling afgesloten door te reinigen met een koud kompres en wordt de Skinfuse Lift HG nogmaals aangebracht. Bij de aankoop van uw behandeling krijgt u een kit. Deze kit bestaat uit een naaldcartridge en een biosheath. Ook bevat de kit twee Skinfuse producten om na de behandeling te gebruiken. Skinfuse is een huidverzorgingsregime specifiek ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met microneedling. Deze producten zorgen ervoor dat de huid na de behandeling precies de voeding krijgt die ze nodig heeft, zonder te worden blootgesteld aan mogelijk schadelijke ingrediënten of producten.

NAZORG

De huid kan er na de behandeling rood uitzien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn. Ook kan door de versnelde celdeling uw huid gaan schilferen. Uw huid is na de behandeling tijdelijk kwetsbaar, vermijd daarom de eerste twee dagen intensief sporten, warm douchen of baden en de sauna.

De eerste 24 uur na de behandeling moet de Skinfuse Lift HG 2-4 keer per dag aangebracht worden. Er mogen geen andere huidverzorgingsproducten gebruikt worden. Ook geen make-up of zonbescherming. De huid mag ook niet gereinigd worden met water en de haren kunnen dan even niet gewassen worden.

En 24 uur na de behandeling moet de Skinfuse RESCUE Calming Complex 2-4 keer per dag aangebracht worden. Dit product gebruikt u tot 5-7 dagen na de behandeling. Verder is het belangrijk dat u in deze periode een milde reiniger en minerale zonbescherming gebruikt. Ook het gebruik van make-up mag hervat worden, waarbij de voorkeur uitgaat naar minerale make-up.

Bescherm uw huid tot 4 weken na de behandeling met zonbescherming. Hierbij adviseren we dat u direct zonlicht vermijd. De behandeling kan dan prima in de zomerperiode gedaan worden. Draag eventueel een zonnebril en pet of hoed. En gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven wijze.

RESULTATEN

Na vier weken is er al verbetering te zien; de huid oogt gezonder, egaler en gladder. De aanmaak van bindweefsel is echter een langzaam proces dat tijd nodig heeft. Na zes maanden is het resultaat duidelijk zichtbaar. Hierbij zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

VOOR EN NA FOTO’S

Het resultaat verschilt per persoon

Resultaat micro-needling bij huidveroudering
Resultaat micro-needling bij huidveroudering
SKINMED_resultaat_microneedling_huidveroudering_1
SKINMED_resultaat_microneedling_huidveroudering_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer vijf behandelingen duidelijk zichtbaar. U kunt elke vier weken een behandeling ondergaan en de behandeling eventueel combineren met een medische peeling.

VERGOEDINGEN

De behandeling van acnelittekens in het gezicht wordt in de meeste gevallen gedeeltelijk of volledig vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag naar de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

SkinPen gezicht: 1 behandeling € 195,-
SkinPen gezicht: 3 behandelingen (na aankoop maximaal 6 maanden geldig) € 525,- (€ 175,- p.b.)
SkinPen gezicht: 6 behandelingen (na aankoop maximaal 12 maanden geldig) € 900,- (€ 150,- p.b.)
SkinPen toevoeging aan gezichtsbehandeling: handen, hals, decollete, littekens vanaf € 50,-
SkinPen lichaam: klein gebied/littekens vanaf € 100,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.