Acne

HOE IS MIJN ACNE ONTSTAAN?

Acne ontstaat door een verhoogde talgproductie, een verdikking van de bovenste huidcellenlaag en een toename van bacteriën. Onder invloed van hormonen gaat de talgproductie omhoog. Door de overtollige talgproductie kan het talg vanuit de porie niet meer goed naar de oppervlakte van de huid. Ook wordt de uitgang van de porie verkleint door een laag met dode huidcellen, met als gevolg een overvolle porie. Hierdoor kan het talg niet meer op natuurlijke wijze over de huid uitvloeien. Als het overtollige talg door de celwanden van de porie breekt ontstaat een ontsteking. Op deze manier probeert de huid alsnog het overtollige talg kwijt te raken. Talg is een vloeistof die bestaat uit huidvetten. Deze huidvetten zijn nodig om de huid soepel te houden en de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is belangrijk om zowel de talgproductie als de bacteriën en de verdikking van de huid aan te pakken.

HOE VERMINDER IK MIJN ACNE?

Vermijdt wei-eiwit door te stoppen met het eten of drinken van melkproducten. Ook kunnen deze producten allerlei hormoonachtige stoffen bevatten. Ze kunnen ervoor zorgen dat de talgproductie in de huid toeneemt. Ter vervanging kan er overgestapt worden op amandelmelk of rijstmelk. Verder zien wij een fitness trend, waarbij regelmatig een eiwitshake wordt gedronken. Soms helpt het om whey isolaat zonder sucrose of andere synthetische zoetmiddelen te drinken.

Vermijdt het gebruik van make-up of huidverzorging met ingrediënten, zoals wolvet (lanoline), minerale olie en parfum. Lanoline en minerale olie behouden het vocht in de huid en sluiten de huid af, waardoor de poriën verstoppen. Parfum veroorzaakt huidirritatie en verergert het ontstekingsproces in de huid.

Door in de huid te knijpen ontstaan er meer ontstekingen. Bovendien heb je een groter risico op littekenvorming. Probeer niet aan de huid te zitten en laat de onzuiverheden verwijderen bij een deskundige, zoals een huidtherapeut.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor glycolzuur en salicylzuur als ingrediënten in een huidverzorgingsproduct. Glycolzuur heeft een kleine molecuulstructuur en dringt makkelijk door in de huid. Salicylzuur heeft het vermogen om talg in de huid op te lossen en werkt ontstekingsremmend. Beide ingrediënten zijn geschikt voor het verwijderen van dode huidcellen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Een acnebehandeling heeft als doel het onder controle krijgen van acne en de huidschade te herstellen. De behandelmethode en de producten worden afgestemd op de kenmerken van de acne, de huidconditie en uw persoonlijke wensen. Ter aanvulling worden regelmatig medische peelings ingezet. Ten gevolge van langdurige of ernstige huidschade kunnen er acne littekens ontstaan. Zodra de acne niet meer actief is wordt er vaak micro-needling ingezet.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.