Acnetherapie

KENMERKEN VAN ACNE & ACNELITTEKENS

Bij acne is er sprake van een verstoring in de talgproductie. Dit kenmerkt zich door mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kan er huidschade ontstaan ten gevolge van acne, zoals littekens, rode vlekken en pigmentvlekken. Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acne kan door middel van een acnebehandeling behandelt worden.

ACNEBEHANDELING

Een acnebehandeling heeft als doel het onder controle krijgen van acne en de huidschade te herstellen. De behandelmethode en de producten worden afgestemd op de kenmerken van de acne, huidconditie en uw persoonlijke wensen.

VOORZORG

Het is niet nodig om de huid voor te bereiden op de behandeling.

DE BEHANDELING

De acnebehandeling start met een oppervlakkige reiniging. Met een reinigingsproduct wordt de huid gereinigd, dit verwijdert oppervlakkige onzuiverheden van de huid. Met behulp van een scrub en een peeling worden de dode en losse huidcellen verwijdert zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Hierdoor verbeterd de huidstructuur en wordt het herstel van de huid gestimuleerd. Vervolgens worden onzuiverheden verwijderd. Met een dunne naald maakt de huidtherapeut zorgvuldig een kleine opening, waardoor het opgehoopte talg uit de huid kan worden gedrukt. Indien nodig wordt ter ondersteuning van de behandeling gebruik gemaakt van een medische peeling met natuurlijke zuren. Ter afsluiting van de behandeling wordt de huid verzorgd met een verzorgende crème.

NAZORG

Om een optimaal resultaat te realiseren wordt het gebruik van huidverzorging aangeraden. Bovendien is een actieve bijdrage een voorwaarde om iedere vorm van behandeling tot een positief resultaat te brengen. Daarom ontvangt u van de huidtherapeut een verzorgingsprotocol voor thuis. Hierbij is het essentieel dat u de adviezen van de huidtherapeut opvolgt. Het bestrijden van de acne doen we immers samen. Door het verzorgingsprotocol zorgvuldig thuis toe te passen merkt u sneller resultaat.

RESULTATEN

De hoeveelheid onzuiverheden zal na enkele behandelingen afnemen. Geleidelijk aan merkt u dat uw huid egaler en rustiger wordt. Deze huidverbetering heeft vaak ook een positief effect op het zelfvertrouwen.

VOOR EN NA FOTO’S

Het resultaat verschilt per persoon

SKINMED resultaat acne
SKINMED resultaat mee-eters
SKINMED_resultaat_reinigen en peeling_acne_1
SKINMED_resultaat_reinigen_comedonen_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact duidelijk. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en andere factoren. Tussentijds evalueert de huidtherapeut regelmatig met u de resultaten. Aan de hand hiervan wordt de voortgang in de gaten gehouden. Bij actieve acne kunt u het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra uw huid stabiliseert is het raadzaam om regelmatig een onderhoudsbehandeling te laten doen.

VERGOEDINGEN

De behandeling van acne in het gezicht wordt in de meeste gevallen volledig of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag naar de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Acnebehandeling: van het gezicht met uitgebreide dieptereiniging € 60,-
Acnebehandeling: van een lichaamsdeel vanaf € 55,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.