Acnetherapie

KENMERKEN VAN ACNE & ACNELITTEKENS

Bij acne is er sprake van een verstoring in de talgproductie. Dit kenmerkt zich door mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Ook kan er huidschade ontstaan ten gevolge van acne, zoals littekens, rode vlekken en pigmentvlekken. Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug of de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acne kan door middel van een acnebehandeling behandelt worden.

ACNEBEHANDELING

Een acnebehandeling heeft als doel het onder controle krijgen van acne en de huidschade te herstellen. De behandelmethode en de producten worden afgestemd op de kenmerken van de acne, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen.

VOORZORG

Het is niet nodig om de huid voor te bereiden op de behandeling.

DE BEHANDELING

Een acnebehandeling start met een oppervlakkige reiniging. Met een product wordt de huid gereinigd, hiermee worden oppervlakkige onzuiverheden van de huid verwijderd. Vervolgens wordt de huid voorbereid met een desinfecterende vloeistof en 5% salicylzuur. Met behulp van de salicylzuur wordt een deel van de huidcellen verwijderd zodat de poriën weer vrij zijn om de talg af te voeren. Hierdoor wordt het herstel van de huid bevorderd, de huidstructuur verbeterd en ontstekingen verminderd. Vervolgens worden de diepere onzuiverheden verwijderd. Met een dunne naald maakt de huidtherapeut zorgvuldig een kleine opening in een mee-eter of puistje. Hierna wordt het opgehoopte talg door de opening uit de huid gedrukt. De gemaakte opening laat geen litteken achter. Door deze methode zie je doorgaans na één behandeling al een flink verschil. Ter afsluiting van de behandeling wordt de huid verzorgd en beschermd. Tijdens een acnebehandeling wordt met allerlei merken gewerkt, waaronder DERMAQUEST en/-of MEDITOPICS en-/of DERMASENCE en/-of HELIOCARE. Zo krijg jij een behandeling die is afgestemd op jouw behoeften. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een medische peeling op basis van natuurlijke zuren, antioxidanten, mineralen, peptiden en plantstamcellen. Doorgaans adviseert de huidtherapeut om de eerste behandeling te starten met een acnebehandeling en tenminste 2 weken later een medische peeling te ondergaan. In deze twee weken kan de huid voorbereid worden op de peeling. Het voorbereiden van de huid gebeurd met producten voor thuisgebruik.

NAZORG

Om een optimaal resultaat te realiseren wordt het gebruik van huidverzorging aangeraden. Bovendien is een actieve bijdrage een voorwaarde om iedere vorm van behandeling tot een positief resultaat te brengen. Daarom adviseert de huidtherapeut een huidverzorgingsprotocol voor thuis. Hierbij is het essentieel dat u de adviezen van de huidtherapeut opvolgt. Het bestrijden van de acne doen we immers samen. Door het huidverzorgingsprotocol zorgvuldig thuis toe te passen merkt u sneller resultaat en doorgaans blijft het resultaat daardoor beter behouden.

RESULTATEN

De hoeveelheid onzuiverheden zal na enkele behandelingen afnemen. Geleidelijk aan merkt u dat uw huid egaler en rustiger wordt. Deze huidverbetering heeft vaak ook een positief effect op het zelfvertrouwen.

VOOR EN NA FOTO’S

In de huidkliniek worden therapieën regelmatig met elkaar gecombineerd. Een resultaat is daarom vaak niet toe te schrijven aan één soort therapie. Het kan daarom zijn dat dezelfde foto ook bij een ander soort therapie wordt weergegeven. Hieronder worden foto’s getoond met een realistisch resultaat, waarbij een huidprobleem verminderd en niet helemaal verdwenen is. Het resultaat verschilt namelijk per persoon.

RESULTATEN Website Mobiel (4)
RESULTATEN Website Mobiel (12)
RESULTATEN Website Mobiel (18)
RESULTATEN Website Mobiel (7)
RESULTATEN Website Mobiel (9)
RESULTATEN Website Mobiel (17)
previous arrow
next arrow
RESULTATEN Website Desktop (4)
RESULTATEN Website Desktop (12)
RESULTATEN Website Desktop (17)
RESULTATEN Website Desktop (7)
RESULTATEN Website Desktop (9)
RESULTATEN Website Desktop (16)
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact duidelijk. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en andere factoren. Tussentijds evalueert de huidtherapeut regelmatig met u de resultaten. Aan de hand hiervan wordt de voortgang in de gaten gehouden. Bij actieve acne kunt u het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra uw huid stabiliseert is het raadzaam om regelmatig een onderhoudsbehandeling te laten doen.

VERGOEDINGEN

De behandeling van acne in het gezicht wordt in de meeste gevallen volledig of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag naar de polisvoorwaarden bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Acnebehandeling gezicht: 45 min. € 60,-
Acnebehandeling gezicht: 60 min. € 75,-
Acnebehandeling gezicht: 75 min. € 95,-
Acnebehandeling toevoeging aan gezichtsbehandeling: hals, decollete, rug, schouders vanaf € 20,-
Acnebehandeling lichaam: hals, decollete, rug, schouders vanaf € 60,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.