Ontharingstherapie

KENMERKEN VAN OVERBEHARING

Haargroei is soms niet gewenst. Deze overmatige haargroei komt bij mannen en vrouwen voor. Een lichte vorm van overbeharing bij vrouwen is normaal. Met name na de overgang kunnen sommige vrouwen een versterkte haargroei opmerken. Deze storende haren voelen niet prettig en kunnen u onzeker maken. U kunt er dan voor kiezen om deze haren te laten verwijderen door middel van elektrische epilatie. Deze methode wordt alleen gebruikt voor kleine oppervlakken, zoals het gezicht, de hals, tepels en navel.

Overbeharing is ook te verminderen met behulp van:

ELEKTRISCHE EPILATIE

Tijdens deze behandeling wordt door de huidtherapeut een fijn naaldje langs de haarschacht in de huid gebracht. Zij hoeft hierbij niet in de huid te prikken, omdat het haarzakje een opening in de huid heeft. Door een elektrisch stroompje wordt het haarzakje verhit. De opwarming van het haarzakje zorgt ervoor dat de kiemcellen verbrand worden. Deze kiemcellen zijn verantwoordelijk voor het maken van een nieuwe haar. Met deze behandeling wordt elke haar individueel behandeld.

VOORZORG

Het is van belang dat u een week voor de behandeling niet scheert of knipt. Ook epileren en harsen is gedurende de volledige behandelperiode niet mogelijk. De huidtherapeut moet de haren goed kunnen zien, zodat zij deze met een pincet en een stroompje kan verwijderen.

De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. Wij raden het aanbrengen van lidocaïne af. De verdovende crème vertraagd de huidreactie. Hierdoor kunnen wij de huidreactie niet goed kunnen beoordelen.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut bespreekt met u welke haren behandeld gaan worden. Zij reinigt de huid met alcohol en zal dan elke haar behandelen. Na de behandeling wordt de huid geneutraliseerd met een plaatelectrode met een tegengestelde polariteit. Deze nabehandeling zorgt ervoor dat eventuele reacties zoveel mogelijk tegen wordt gegaan. De huid wordt daarna gekoeld met een koud kompres en ter afsluiting wordt er een kalmerende aloë vera gel aangebracht.

NAZORG

Na het elektrisch epileren kan de huid warm aanvoelen, licht gezwollen en ook wat rood zijn. Dit verminderd doorgaans binnen enkele uren. Soms kan er na een behandeling een korstje of blauw plekje ontstaan. Dit komt echter zelden voor. We raden het gebruik van zonbescherming aan, zodra de huidreactie na een paar uur is vermindert. In de eerste 48 uur na de behandeling adviseren wij om zon en zonnebank te vermijden. Vermijd hierbij ook intensief sporten, sauna en warm douche of baden.

RESULTATEN

Na verloop van tijd worden de haren dunner en komen ze niet meer terug. Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden. Dit proces vindt plaats onder hormonale invloeden. Deze verstoring in de hormoonbalans wordt soms geactiveerd door medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

De behandelduur is afhankelijk van de groeifase waarin de haar zich tijdens de behandeling bevindt. Ook de hoeveelheid haar en de oorzaak van de haargroei speelt een rol. Het is belangrijk om in het begin van de behandelperiode regelmatig voor een behandeling te komen. Als de actieve haargroei is verdwenen, zal een onderhoudsbehandeling nodig zijn. De behandelfrequentie kan variëren van wekelijks tot één keer in de zes weken. Het behandelen van de haren met elektrische epilatie vergt veel doorzettingsvermogen. Wij adviseren rekening te houden met een behandelperiode van tenminste twee jaar.

VERGOEDINGEN

De behandeling van overbeharing bij vrouwen in het gezicht wordt in meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Elektrische epilatie: klein gebied/weinig haargroei € 45,-
Elektrische epilatie: middelgroot gebied/middelmatige haargroei € 65,-
Elektrische epilatie: groot gebied/sterke haargroei € 85,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.