Peelingtherapie

KENMERKEN VAN ONREGELMATIGHEDEN

De huid krijgt te maken met verschillende factoren waardoor de huid beïnvloed wordt, zoals erfelijke aanleg, zonnestralen en beschadiging van de huid.

Huidveroudering is een natuurlijk proces van het lichaam. Naarmate de huid verouderd is het minder in staat zich te regenereren. Ook neemt de natuurlijke stevigheid en veerkrachtigheid af. Er wordt minder vocht in de huidcellen opgeslagen en de huid wordt dunner. Bovendien neemt de elasticiteit af, waardoor de eerste lijntjes verschijnen in de oog- en mondzone.

Pigmentvlekken zijn bruine verkleuringen. Deze verkleuringen ontstaan doordat er in sommige gevallen te veel pigment wordt aangemaakt en dit onregelmatig wordt verdeeld. In de huid wordt door pigmentcellen een kleurstof gevormd. Deze kleurstof noemen wij pigment. De vorming van pigment is een natuurlijke beschermingsreactie van de huid tegen schadelijke zonnestralen.

Een onrustige huid kan het huidbeeld flink verstoren. De huid is niet egaal en kan verschijnselen van mee-eters, gerstekorrels, puistjes, rode vlekjes, roodheid en littekens vertonen. Dit wordt veroorzaakt door een verstoorde huidbarrière, beschadiging van de huid en doordat het proces van de afschilfering niet optimaal verloopt.

Als er sprake is van een gevoelige en onrustige huid dan wordt dit meestal veroorzaakt door een ontstekingsreactie in de huid. Dit komt gecombineerd voor met roodheden, waarbij soms bloedvaatjes door de huid schemeren. Dit wordt rosacea genoemd.

Bespreek uw situatie met de huidtherapeut als uw klacht hier niet omschreven is.

PORE REFINING FACIAL

Een porie is een opening in de huid waar ook talg wordt aangemaakt. Bij een overmatige talgproductie en een verdikte huid raken de poriën verstopt en ontstaan er onzuiverheden, zoals mee-eters. Het is daarom belangrijk om de poriën goed schoon te houden door middel van exfoliatie en extractie. Deze unieke gezichtsbehandeling verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen op milde wijze. Poriën kunnen niet verwijdert, maar wel verfijnt worden.

PEELINGS

Peelings verbeteren de huidconditie en zijn geschikt voor het behandelen huidaandoeningen. Er zijn peelings die de talgproductie remmen, ontstekingen verminderen, huidverjonging stimuleren en zelfs pigmentvlekken verlichten. Deze medische peelings mogen alleen uitgevoerd worden door ervaren artsen of huidtherapeuten. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Op deze wijze stimuleren we de huid om gezonde cellen aan te maken.

De medische peelings variëren in sterkte. Het is mogelijk om hierin de intensiteit geleidelijk op te bouwen. Er moet ook rekening gehouden worden met een herstelperiode. Een milde peeling heeft doorgaans een korte herstelperiode, waar een diepe peeling een langere herstelperiode heeft. Voor en na iedere behandeling dient u een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Tijdens een persoonlijk consult wordt alles uitgebreid toegelicht.

De behandeling met salicylzuur werkt antimicrobieel en is effectief tegen gerstekorrels. Bovendien worden ontstekingen verminderd en de acne onderdrukt. Deze oppervlakkige peeling is geschikt voor een vette en gevoelige huid.
De peeling werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment te behandelen en de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op pigmentatie. De stamcellen beschermen de huid tegen irritatie. Deze oppervlakkige peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere en gevoelige huidtypen.
De combinatie van pompoenpulp met zuren zorgt voor een reactie in de huid. De peeling genereert warmte in de huid, met behulp van pompoenenzymen. Deze enzymen zorgen voor een verwijdering van de dode cellen in de bovenste huidlaag. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De alfahydroxyzuren en betahydroxyzuren zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak egaler, frisser en gladder wordt. Door de oppervlakkige werking is het uitermate geschikt voor acne en huidveroudering.
Deze diepe peeling is ontwikkeld om acne uitgebreid te behandelen, puistjes te voorkomen en huidige ontstekingen te kalmeren. Deze diepe peeling bevat salicylzuur en werkt zowel ontstekingsremmend als antibacterieel. Mineral Jessner is verrijkt met melkzuur, dat donkere vlekken vermindert. Resorcinol verwijdert dode huidcellen, overtollig vet en vuil wat resulteert in een zuivere huid.
De combinatie van melkzuur, amandelzuur en fytinezuur egaliseert en verheldert de huid. Daarnaast remt amandelzuur effectief de aanmaak van pigment. Deze diepe peeling is uitermate geschikt voor hyperpigmentatie zoals melasma of donkere vlekken ten gevolge van acne. Geschikt voor huidtypes 4-6 op de Fitzpatrick-schaal.
Dit is de meest uitgebreide en krachtige antiverouderingspeeling. De diepe peeling is ontwikkeld om de strijd aan te gaan met ernstige zonbeschadiging, (acne) littekens, vergrote poriën, diepe rimpels en een doffe, slappe huid. Deze diepe peeling bevat trichloorazijnzuur om tot de diepste epidermale lagen door te dringen.
De unieke combinatie van hibiscuszuur, amandelzuur en azelaïnezuur wordt ingezet om de gevoelige huid te kalmeren. Door de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie wordt het gebruik van azelaïnezuur bij rosacea aangeraden. Hierbij wordt azelaïnezuur beschouwt als eerste keuze voor de behandeling van rosacea met actieve ontstekingen. Deze oppervlakkige peeling bevordert de afschilfering van de huid en werkt antibacterieel. Het aminozurencomplex zorgt voor herstructurering van de huid, wat resulteert in een gezonde huid met een optimale weerstand.
Alphahydroxyzuren (AHA’s) zijn plantaardige zuren zoals melkzuur, glycolzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur. Glycolzuur heeft de kleinste molecuulstructuur en dringt het beste door in de huid, waardoor het effectiever is dan de andere fruitzuren. Glycolzuur verminderd de samenhang tussen cellen, waardoor afschilfering en nieuwvorming van cellen gestimuleerd wordt. Het is geschikt voor het minder zichtbaar maken van oppervlakkige littekens, huidverdikkingen, oppervlakkige hyperpigmentatie en acne. Glycolzuur heeft een een milde werking op de huid en wordt in de praktijk toegepast op het lichaam, zoals de borst, rug en schouders. Deze peeling wordt wordt aangebracht in concentraties van 50% of 70%

VOORZORG

Het goed voorbereiden van de huid is erg belangrijk, hiermee worden de beste resultaten behaald. Ter voorbereiding moet de huid tenminste twee weken behandeld worden met een speciale set van producten. In sommige gevallen wordt door uw behandelend huidtherapeut iets anders geadviseerd. Als u gevoelig bent voor pigmentvorming of een getinte huidkleur heeft is het noodzakelijk om een pigmentremmend product toe te voegen aan uw verzorgingsprotocol. Verder adviseren wij om een week voor de behandeling te stoppen met het gebruik van benzoylperoxide. Indien u gevoelig bent voor een koortslip raden wij supplementen met L-lysine aan. Dit onderdrukt de herpes uitbraak tijdens het genezingsproces. Tevens mag u twee weken voor de peeling geen harsbehandeling ondergaan.

DE BEHANDELING

Bij de Pore Refining Facial start de huidtherapeut met het reinigen van uw huid. Deze driefase behandeling wordt met de AQUA GLO gedaan. Dit apparaat werkt met vacuüm en vloeistof. Door middel van een speciaal opzetstukje wordt er contact gemaakt met de huid. De samenstelling van de vloeistof, het vacuüm en het opzetstukje verschilt per fase. Eerst wordt de huid wordt gereinigd met glycolzuur, daarbij glijd het opzetstukje over de huid. Dit opzetstukje heeft een milde exfoliërende werking. Daarna wordt de huid diep gereinigd met salicylzuur en een speciale techniek genaamd PRESS & TWIST. Vervolgens wordt de huid gekalmeerd en gehydrateerd met een speciale techniek genaamd WET KISS en met ingrediënten, zoals antioxidanten, hyaluronzuur en aloe vera.

Bij een peeling start de huidtherapeut met het reinigen van uw huid en brengt hierna een voorbereidende oplossing aan. Vervolgens brengt zij de peeling in één of meerdere lagen aan. Het aanbrengen van deze peeling kan met een kwast of met gaasje gedaan worden. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend, jeukend of branderig gevoel ervaren. Dit gevoel trekt weg zodra de peeling uitgewerkt is. Sommige peelings neutraliseren vanzelf, waar andere geneutraliseerd worden met behulp van koude kompressen. In de meeste gevallen brengt de huidtherapeut een oplossing met retinol aan om het effect van de peeling te versterken en het afschilferingsproces te versnellen. Indien er geen retinol wordt aangebracht zal de huidtherapeut de huid beschermen met zonbescherming. Door verschillende producten met elkaar te combineren of te variëren in het aantal lagen kan er een andere werking verkregen worden. In de praktijk werken wij met verschillende sterktes wat wij niveaus noemen. Een niveau duidt aan hoe diep de peeling in de huid dringt. Op basis van uw huidconditie en behandeldoel wordt uw behandelplan opgesteld.

NAZORG

Na de Pore Refining Facial kan de huid rood en plaatselijk licht gezwollen zijn. Zwelling vindt doorgaans alleen plaats op de gebieden die extra zijn aangepakt, zoals de T-zone. De herstelperiode betreft slechts 24 uur, wat dit een zeer geschikte behandeling maakt voor de zomerperiode. Deze behandeling kan ook ingezet worden als onderhoudsbehandeling nadat medische peelings zijn gedaan.

De huid kan direct na de peeling rood zijn en wat strakker aanvoelen. Doorgaans is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Binnen één tot drie dagen na de peeling ontstaat droogheid en schilfering. Deze reactie kan vijf tot zeven dagen aanhouden. Dit is een normale reactie. Het is belangrijk om niet aan de vellen te trekken of pulken. Om pigmentverkleuringen te voorkomen wordt tijdens de behandelperiode blootstelling aan de zon en zonnebank sterk afgeraden. Bij frequente blootstelling aan de open lucht wordt een hoge beschermingsfactor aanbevolen en zijn er eventueel andere maatregelen nodig. Verder dient u 48 uur na de peeling zweten, warm baden, warm douchen en de sauna te vermijden. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze. Dit voorkomt complicaties en ondersteunt het herstel.

RESULTATEN

Bij elke behandeling ziet u vooruitgang. Om de behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om onderhoudsbehandelingen te ondergaan.

VOOR EN NA FOTO’S

Het resultaat verschilt per persoon

Peeling resultaat bij acne conglobata
Chemische peeling
SKINMED resultaat pigment
SKINMED_resultaat_peeling_acneconglobata_1
SKINMED_resultaat_peeling_pigment_1
SKINMED_resultaat_IPL_peeling_1
SKINMED_resultaat_peeling_PIH_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Tussen iedere Pore Refining Facial zit één week. Een minikuur betreft 3 behandeling. Een intensievere kuur bestaat uit 6 tot 12 behandelingen.

Na de peeling moet uw huid herstellen. De benodigde herstelperiode is twee tot vier weken, hierna kan de volgende behandeling plaats vinden. De intensiviteit van de behandeling en uw huidreactie bepaald hoe lang de tussenperiode is. Wij adviseren om de peelings in kuurverband te volgen. Er zijn tenminste vijf tot acht behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

VERGOEDINGEN

De behandeling van onregelmatigheden in het gezicht wordt in meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Pore Refining Facial
AQUA GLO driefase behandeling. Fase 1: reiniging + exfoliatie. Fase 2: extracties met hoogvacuüm + peeling. Fase 3: kalmeren + hydrateren.
€ 75,-
Peeling niveau 1: behandeling van het gezicht
DERMAQUEST Salicylic Acid Resurfacer, Mangrobrite Resurfacer, Primary Pumpkin Resurfacer
€ 65,-
Peeling niveau 2: behandeling van het gezicht
Een peeling van niveau 1 met toevoeging van DERMAQUEST Salicylic Prep Solution en Retinol Solution
€ 75,-
Peeling niveau 3: behandeling van het gezicht
DERMAQUEST SkinBrite Peel, TCA/Salicylic Peel en LIRA Mineral Jessner
€ 85,-
Peeling niveau 4: behandeling van het gezicht
Combinatiepeeling
vanaf € 95,-
Peeling voor rosacea: behandeling van het gezicht
DERMAQUEST Hibiscus Flower Mandelic Peel
vanaf € 60,-
Peeling voor de lente/zomer: behandeling van het gezicht
LIRA Vita Brite Refresher
€ 75,-
Peeling van een lichaamsdeel
MEDITOPICS Glycolzuur 50%/70%
vanaf € 70,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw verwachtingen en vragen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Tijdens het onderzoek brengt de huidtherapeut uw huidconditie in kaart en bepaalt vervolgens welke peeling bij uw behandeldoel past en aan uw wensen voldoet. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van een behandelplan geeft de huidtherapeut een prijsindicatie.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.