Camouflagetherapie

KENMERKEN VAN HUIDKLEURVERSCHILLEN

Kleurverschillen geven een onrustig huidbeeld en kunnen bestaan uit roodheid, pigmentvlekjes, couperose, wijnvlekken, littekens en tatoeages. Deze huidkleurverschillen kunnen het zelfbeeld aantasten. Sommige mensen willen dit voor een speciale gelegenheid camoufleren. Anderen camoufleren het kleurverschil liever elke dag.

CAMOUFLAGE

De camouflagecrèmes zijn gemakkelijk aan te brengen, geschikt voor alle huidtypes en waterproof. Bij SKINMED werken we met DERMACOLOR. De benodigde producten kunnen wij op aanvraag bestellen.

DERMACOLOR adviseren wij voor sterke huidkleurverschillen, zoals een wijnvlek, zwangerschapsmasker, vitiligo of een tatoeage. Het is ook geschikt om aan te brengen op een lichaamsdeel. De camouflage geeft een sterke dekking en blijft onder extreme omstandigheden goed zitten.

Veel huidkleurverschillen zijn ook permanent te verminderen met behulp van andere behandelingen:

VOORZORG

Bedenk in welke situatie u het camouflageproduct wil gaan gebruiken. Het is belangrijk om de camouflagekleur te bepalen bij het soort licht waar u het meeste van de dag het camouflageproduct gaat gebruiken.

DE BEHANDELING

Tijdens een camouflagebehandeling kiest u samen met uw huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die past bij uw huidteint. Daarna leert de huidtherapeut u de techniek van het aanbrengen van de camouflagecrème aan, waardoor u deze zelf op de juiste manier kunt aanbrengen. Tijdens de behandeling leert u hoe de crème op een natuurlijke wijze aan kunt brengen, fixeren en verwijderen. Deze informatie krijgt u in een instructieformulier mee naar huis.

NAZORG

Het is belangrijk om elke dag de camouflage van de huid te verwijderen. Indien gewenst kunt u het camouflageproduct de volgende ochtend weer aanbrengen. Tijdens het aanbrengen is het belangrijk dat u rekening houd met verschillende lichtsoorten. In verschillende lichtsoorten of op een foto kan het kleureffect van het camouflageproduct anders zijn.

RESULTATEN

De praktijk leert dat het behandelresultaat door u steeds verder geperfectioneerd wordt.

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Doorgaans is er één behandeling nodig. Indien nodig kunnen we meer afspraken maken om het aanbrengen van de camouflagecrème te oefenen.

VERGOEDINGEN

De behandeling van een kleurverschil in het gezicht wordt in meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Raadpleeg het vergoedingenoverzicht voor meer informatie. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Camouflagebehandeling: van het gezicht of lichaam € 45,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.