Coagulatietherapie

KENMERKEN VAN ONGEWENST GOEDAARDIG HUIDWEEFSEL

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met ongewenst goedaardige huidweefsel. Voorbeelden hiervan zijn ouderdomswratten (verruca seborrhoica), steelwratjes (fibromen), vergrote talgklier (talgklierhyperplasie), kenmerkende donkere vlekjes bij de getinte huid (dermatosis papulosa nigra) en gerstekorrels (milia). Deze goedaardige huidafwijkingen worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

MICRO-COAGULATIE & CAUTERISATIE

Bij micro-coagulatie gaat de huidtherapeut oppervlakkig de huid in met een klein naaldje. Het naaldje wordt door een elektrisch stroompje warm. Bij cauterisatie wordt de ongewenste huidafwijking weggebrand met een speciale cauteerpen. Na beide behandelingen wordt de aangestipte huid bruin of zwart. Na een paar dagen vormt zich een korstje dat er vanzelf afvalt.

VOORZORG

Breng vooraf geen crèmes of make-up aan op het te behandelen gebied.

VOOR EN NA FOTO’S

In de huidkliniek worden therapieën regelmatig met elkaar gecombineerd. Een resultaat is daarom vaak niet toe te schrijven aan één soort therapie. Het kan daarom zijn dat dezelfde foto ook bij een ander soort therapie wordt weergegeven. Hieronder worden foto’s getoond met een realistisch resultaat, waarbij een huidprobleem verminderd en niet helemaal verdwenen is. Het resultaat verschilt namelijk per persoon.

RESULTATEN Website Mobiel (2)
RESULTATEN Website Mobiel (24)
previous arrow
next arrow
RESULTATEN Website Desktop (2)
RESULTATEN Website Desktop (23)
previous arrow
next arrow

DE BEHANDELING

De huidtherapeut bespreekt met u welk weefsel behandeld gaat worden. Zij reinigt de huid met alcohol en zal dan starten met de behandeling. Met een warm naaldje wordt het bloedvaatje of weefsel aangestipt, waardoor deze verschrompelt. De bloedvaatjes worden na verloop van tijd door de huid opgeruimd en het behandelde weefsel hersteld door huidvernieuwing. Indien nodig wordt de huid na de behandeling geneutraliseerd met een plaatelectrode met een tegengestelde polariteit. Deze nabehandeling zorgt ervoor dat eventuele reacties zoveel mogelijk tegen wordt gegaan. De huid wordt daarna gekoeld met een koud kompres en ter afsluiting wordt er een kalmerende aloë vera gel aangebracht.

NAZORG

Direct na de behandeling is de huid rood. Na een aantal dagen ontstaat een korstje wat binnen enkele dagen weer volledig hersteld. Om het herstel te bevorderen is het beter om de korstjes na de behandeling droog te houden. Niet scrubben en stomen. Voor een kalmerend, herstel bevorderend en verkoelend effect kunt u drie keer per dag aloë vera gel aanbrengen. Het is heel belangrijk om niet aan deze korstjes te krabben. Het herstel van de huid kan van enkele dagen tot twee weken variëren.

Het ontstaan van huidoneffenheden is vaak erfelijk bepaald en de vorming van nieuwe huidoneffenheden kunnen we niet uitsluiten.

RESULTATEN

Enkele weken na de eerste behandeling ziet u dat de huid minder rood is. Na twee of drie behandelingen zullen de resterende huidoneffenheden verdwijnen.

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 3-4 weken.

VERGOEDINGEN

De behandeling van huidoneffenheden wordt mogelijk vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

Coagulatie: gezicht € 45,-
Coagulatie: gezicht en hals € 65,-
Coagulatie: gezicht, hals en decollete € 85,-
Coagulatie: lichaam (bijv. ouderdomswratten op de romp) € 100,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.