Coagulatietherapie

KENMERKEN VAN ROODHEDEN

Roodheid kan bij iedereen voorkomen, dit wordt meestal veroorzaakt door gesprongen bloedvaatjes in het gezicht, hals of decolleté. De rode of paarse verkleuringen worden veroorzaakt door bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak. Dit noemen wij verwijde bloedvaatjes of spinnenkopje. Bij deze huidaandoeningen blijft er meer bloed in het vaatje staan. Als gevolg hiervan schemert het bloedvaatje zichtbaar door de huid.

Roodheid is ook te verminderen met behulp van:

MICRO-COAGULATIE

De huidtherapeut gaat oppervlakkig de huid in met een klein naaldje. Het naaldje wordt door een elektrisch stroompje warm. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op en stolt het bloed.

VOORZORG

Breng vooraf geen crèmes of make-up aan op het te behandelen gebied.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut bespreekt met u welke vaatjes behandeld gaan worden. Zij reinigt de huid met alcohol en zal dan starten met de behandeling. Met een warm naaldje wordt het bloedvaatje aangetikt, waardoor deze verschrompelt. De bloedvaatjes worden na verloop van tijd door de huid opgeruimd. Na de behandeling wordt de huid geneutraliseerd met een plaatelectrode met een tegengestelde polariteit. Deze nabehandeling zorgt ervoor dat eventuele reacties zoveel mogelijk tegen wordt gegaan. De huid wordt daarna gekoeld met een koud kompres en ter afsluiting wordt er een kalmerende aloë vera gel aangebracht.

NAZORG

Direct na de behandeling is de huid rood. Na een aantal dagen ontstaat een korstje wat binnen enkele dagen weer volledig hersteld. Om het herstel te bevorderen is het beter om de korstjes na de behandeling droog te houden. Het is heel belangrijk om niet aan deze korstjes te krabben. Het herstel van de huid kan van enkele dagen tot twee weken variëren.

Vermijd een sterke doorbloeding na de behandeling. Voor een optimaal resultaat raden wij u aan om tot vijf dagen na de behandeling om geen alcohol te nuttigen, niet te sporten, naar de sauna te gaan, de huid te masseren, te scrubben en te stomen. Voor een kalmerend, herstelbevorderend en verkoelend effect kunt u drie keer per dag aloë vera gel aanbrengen.

Het ontstaan van roodheden is erfelijk bepaald en de vorming van nieuwe bloedvaatjes kunnen we niet uitsluiten. Nieuwvorming wordt vertraagd door bepaalde factoren te vermijden, zoals overmatig alcoholgebruik, roken en zonnen.

RESULTATEN

Enkele weken na de eerste behandeling ziet u dat de huid minder rood is. Na twee of drie behandeling zullen de resterende roodheden verdwijnen.

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van vier weken.

VERGOEDINGEN

Alleen de behandeling van roodheden in het gezicht met camouflagetherapie wordt vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. SKINMED is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en onze huidtherapeut is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is niet mogelijk

Coagulatie: klein gebied/weinig bloedvaatjes € 45,-
Coagulatie: middelgroot gebied/middelmatige bloedvaatjes € 65,-
Coagulatie: groot gebied/veel bloedvaatjes € 85,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.