Droge handen en kloven door werk

Veel mensen hebben last van droge handen. Bepaalde werkzaamheden binnen een beroep kunnen een negatieve invloed hebben op de handen, bijvoorbeeld beroepen waarbij ze vaak met hun handen in het water zitten. Maar ook bouwvakkers hebben meer risico op het krijgen van droge handen. Ze kunnen last krijgen van droge handen door de gure omstandigheden waarin ze moeten werken. Het is dan ook erg belangrijk om de huid zo goed mogelijk te ondersteunen. De huid staat immers in de frontlinie om jou te beschermen tegen een infectie. Wil jij snel van die droge handen of pijnlijke kloven af? Wij zullen een paar tips geven om weer een zachte huid te krijgen.

EERSTE HULP BIJ HET VOORKOMEN EN VERHELPEN VAN DROGE HANDEN

Droge handen merk je aan het hebben van jeuk, een schilferige huid, een ruw gevoel, kloven en een rode huid. Je kan dit al heel makkelijk voorkomen door de volgende tips op te volgen:

  • Draag handschoenen; vooral als de handen vaak in contact komen met water kan het dragen van handschoenen helpen. Bij koud weer helpt het dragen van handschoenen om de handen te beschermen tegen de kou.
  • Gebruik zeepvrije handproducten; een zeepvrij product tast de beschermende vetlaag van de huid niet aan.

Als je inmiddels al droge handen hebt dan is het lastig om daar vanaf te komen. Met deze tips ben je razendsnel van je droge handen af:

  • Smeer de huid in; een crème met glycerine en urea hersteld de huid snel.
  • Doe een handpakking; je kan iedere avond als je tv aan het kijken bent een mesdikke laag crème op de handen aanbrengen. Hier overheen breng je wegwerphandschoenen aan. Laat dit 10-20 minuten intrekken. Herhaal dit een paar keer per week. Jouw handen zijn nog nooit zo snel hersteld!

ZACHTE HANDEN IN EEN HANDOMDRAAI

Deze cliënt bracht twee maal per dag een dunne laag DERMASENCE Adtop Plus aan op de handen. Daarnaast bracht hij 3-4 maal per week een dikke laag aan. Hierbij werd de dikke laag afgedekt met wegwerphandschoenen. Het voordeel hiervan is dat er geen zuurstof bij kan. De crème blijft daardoor werkzaam en kan zo goed op de huidlagen inwerken. Na 14 dagen is onderstaand resultaat bereikt. De kloven zijn genezen, de huid is zachter en de handen voelen minder droog en trekkerig aan.

egale huid

DRIE OP EEN RIJ

De DERMASENCE Adtop Creme 50ml heeft een handtasformaat, waardoor de tube heel makkelijk mee te nemen is. Zeker nu we regelmatig onze handen wassen en desinfecteren is er weer een beschermend laagje nodig om het vochtverlies tegen te gaan. Als je ook last hebt van een droge huid op de armen of benen kun je beter voor de DERMASENCE Adtop Creme 250ml kiezen. Deze extra grote verpakking zorgt ervoor dat je grote oppervlaktes kan verzorgen zonder dat de tube snel op gaat. Als je echt last hebt van kloven, dan is het beter om voor de DERMASENCE Adtop Plus te kiezen. Aan deze crème zit 10% urea toegevoegd. Dit is het meest effectieve ingrediënt om de huid te hydrateren.


DERMASENCE ADTOP CRÈME 50ML

Glycerine

Behoudt vocht in de huid

Bisabolol

Ontstekingsremmend, kalmeert de huid


DERMASENCE ADTOP CRÈME 250ML

Glycerine

Behoudt vocht in de huid

Bisabolol

Ontstekingsremmend, kalmeert de huid


DERMASENCE ADTOP PLUS 100ML

Glycerine

Behoudt vocht in de huid

Urea

Een natuurlijke stof die door het lichaam wordt gebruikt bij vochtregulering in de nieren. Ureum stelt de huid ertoe in staat om water beter op te nemen.

Bisabolol

Ontstekingsremmend, kalmeert de huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *