Grijze/witte haren laten verwijderen

Er bestaat helaas geen methode die voor alle huid- en haartypes optimaal is. De huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van het haarzakje zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste behandeling. Elektrische epilatie is geschikt voor relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht en de hals. Het is geschikt voor alle haarkleuren; grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie behandeld kunnen worden. Wil jij grijze/witte haren laten verwijderen? Vanuit de aanvullende verzekering wordt deze behandeling meestal vergoed door zorgverzekeraars. Check direct je polisvoorwaarden of bekijk het overzicht van Independer.

DE HAREN VERWIJDEREN MET ELEKTRISCHE EPILATIE

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met warmte behandeld. Deze storende haartjes kunnen zo één voor één behandeld worden. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar. Bij elektrisch epileren kan er gebruik worden gemaakt van twee methodes, namelijk diathermie en blenden. Wij maken alleen gebruik van de blend-methode.

DE BLEND-METHODE

Blenden is een methode waarbij twee stroomsoorten gemengd worden. Deze twee stroomsoorten verwarmen het haarzakje, waarbij loogvorming ontstaat. Door de gemengde stroomsoort ontstaat er een loog-proces die zorgt dat de kiemcellen onder in het haarzakje ter plaatse oplossen. De blend-methode is een relatief zachte methode. Deze techniek is minder pijnlijk en veroorzaakt minder irritatie met maximale effectiviteit.

HAARGROEI, HOE ZIT DAT?

Haar groeit niet constant maar in verschillende fasen. De haargroeicyclus kent drie fasen:

  • Anageen (groeifase, de haar zit vast aan het haarzakje)
  • Catageen (overgangsfase, de haar maakt zich los van het haarzakje en zit los in de haarschacht)
  • Telogeen (rustfase, de haar wordt uitgestoten uit de haarschacht)
  • Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase en verder gaan naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de kiemcellen een nieuwe haar produceren. In de groeifase heeft het haartje contact met het haarzakje. Alleen in deze fase kan de warmte via het naaldje naar het haarzakje worden geleid om te worden uitgeschakeld. Als de kiemcellen verwijderd zijn kan er geen haar meer groeien. Wil jij grijze/witte haren laten verwijderen? Maak dan nu een afspraak bij onze huidtherapeut!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *