Huidveroudering

HOE ZIJN MIJN RIMPELS ONTSTAAN?

Bij het ouder worden gaat onze hormoonhuishouding anders werken. Deze hormonale aanpassingen in het lichaam hebben invloed op de huid. De huid wordt namelijk dunner, droger en lijntjes kunnen veranderen in rimpels. Door de afname van de hyaluronzuurconcentratie heeft de huid minder capaciteit om vocht op te slaan in de huidcellen. Vanaf het 25ste levensjaar wordt bij vrouwen ook het collageengehalte van de huid lager als gevolg van de verminderde oestrogeenproductie. Collageen is een belangrijk eiwit dat verantwoordelijk is voor het behouden van de elasticiteit en stevigheid van de huid. Bovendien neemt de productiviteit van talg- en zweetkliertjes af, waardoor ook de beschermende functie van de huidbarrière afneemt. Bovendien kan er door zonschade sprake zijn van donkere huidverkleuringen.

HOE VERMINDER IK MIJN RIMPELS?

De mate van huidveroudering wordt door onze genen bepaald. Daarnaast zijn er andere factoren waardoor huidveroudering wordt gestimuleerd, waaronder ons eet- en drinkgewoonte, roken en zongedrag. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden om huidveroudering tegen te gaan.

Het is beter om ingrediënten in huidverzorging zoals parfum en parabenen te vermijden. Deze ingrediënten versnellen het verouderingsproces.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor glycolzuur en vitamine C in producten. Glycolzuur heeft een kleine molecuulstructuur en dringt diep door in de huid. Glycolzuur is instaat om de huideigen collageen- en elastineproductie te stimuleren. Ook wordt het gebruik van hyaluronzuur aangeraden. Hyaluronzuur bindt het vocht in de bovenste huidlagen en verhoogt de elasticiteit. Ter aanvulling wordt vaak retinol gebruikt. Retinol stimuleert de huideigen collageenproductie. Houdt er rekening mee dat de aanmaak van collageen een langzaam proces is. Pas na drie maanden ziet u resultaat.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Huidveroudering wordt door middel van peelingtherapie en micro-needlingtherapie vermindert. Al deze behandelingen hebben als doel het stimuleren van de collageenproductie. Deze behandelingen zijn alleen mogelijk als u bereidt bent om de huid te beschermen met zonbescherming. De medische peelings van DERMAQUEST kunnen de rimpels vervagen en de strijdt aangaan met huidveroudering. Belangrijke ingrediënten van deze peelings zijn glycolzuur en trichloorazijnzuur.

Micro-needling is een behandelmethode waarbij wij met behulp van een speciale techniek met naalden kleine kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier stimuleren wij het natuurlijke herstel. Tijdens dit herstelproces wordt huideigen collageen aangemaakt. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Ook is een behandeling met lichtflitsen mogelijk. Hierbij wordt een speciale golflengte van licht gebruikt. Het licht wordt alleen door het overtollige pigment in de huid geabsorbeerd. Dit kan ook gecombineerd worden met de behandeling van roodheden. Hierbij worden de zichtbare bloedvaatjes behandeld. Deze combinatie noemen wij een huidverjongende behandeling. De huid krijgt een jonger en egaler aanzien.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.