Hidradenitis Supperativa

HOE IS MIJN HIDRADENITIS SUPPERATIVA ONTSTAAN?

Soms wordt een haarzakje afgesloten door een ophoping van huidcellen. Deze afsluiting zorgt voor een verstopping met talg en bacteriën. Als de wand van het haarzakje scheurt komt de inhoud in het omliggende weefsel terecht. Als reactie hierop komt het ontstekingsproces op gang. Hidradenitis supperativa komt voor in de gebieden waar haarzakjes en zweetklieren aanwezig zijn. De meest voorkomende gebieden zijn de oksels, liezen, schaamlippen, billen, nek en onder de borsten.

HOE VERMINDER IK MIJN HIDRADENITIS SUPPERATIVA?

Meestal wordt er via de dermatoloog een behandeling met medicatie ingezet, zoals antibiotica en corticosteroïden. Als er sprake is van overgewicht dan doet u er goed aan om af te vallen. Verder wordt het stoppen met roken geadviseerd. Daarnaast is het raadzaam om alleen katoen te dragen en de huid te reinigen met medicinale huidverzorging.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

De focus ligt hierbij op antimicrobiële ingrediënten in de huidverzorging. Een product met zinkoxide kan ingezet worden om irritaties en ontstekingen te verminderen. Panthenol om de wondheling te bevorderen en zilverionen om de bacteriegroei tegen te gaan.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Ontharing met IPL heeft een positieve uitwerking op de ontstekingen. Bovendien zorgt dit voor een vermindering in de haargroei. Verder kan het nodig zijn om bestaande ontstekingen te ledigen met behulp van acnetherapie.

  • Lichtflitstherapie
  • Acnetherapie
  • Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.