Eczeem

HOE IS MIJN ECZEEM ONTSTAAN?

Een huid met atopisch eczeem heeft een verstoorde huidbarrière. Een belangrijke oorzaak van deze verstoring is een tekort aan natuurlijke werkstoffen, zoals aminozuren en een verminderde aanmaak van huidvetten. Dit verzwakt de huidbarrière en maakt de onderliggende huidlagen vatbaarder voor ontstekingen. Verder is de atopische huid droog. Dit veroorzaakt jeuk, hierdoor is het verleidelijk om te gaan krabben. Door te krabben wordt de barrièrefunctie van de huid nog verder verstoord. Hierdoor komen de onderliggende huidlagen bloot te liggen en wordt de huid vatbaar voor een ontsteking. Deze ontsteking veroorzaakt irritatie en zo wordt de jeuk in stand gehouden. Dit wordt de atopische huid cyclus genoemd. De ernstige jeuk die hieruit ontstaat is erg storend.

HOE VERMINDER IK MIJN ECZEEM?

Hormoonzalven, zoals hydrocortison staan bekend om hun effectieve en snelle werking bij het verzachten van jeuk en het verminderen van ontstekingen. Zij hebben echter ook nadelen. Langdurig gebruik kan bijvoorbeeld de huid verdunnen. Om deze reden vormen deze producten geen blijvende oplossing voor atopisch eczeem op de lange termijn.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Om de atopische huidcyclus te doorbreken zijn er een aantal ingrediënten nodig. De belangrijkste ingrediënten om de huidbarrière te herstellen zijn glycerine en urea. Om de jeuk te stillen adviseren wij het gebruik van polidocanol. Daarnaast wordt Wede complex, groene thee en aloe vera ingezet om de roodheid te kalmeren. Door deze ingrediënten te combineren worden herstelprocessen gestimuleerd en ontstekingen voorkomen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Een kuur met de DERMASENCE Polaneth Lotion en DERMASENCE Vitop Forte is nodig.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.