IPL Overbeharing

KENMERKEN VAN OVERBEHARING

Overbeharing komt in allerlei vormen voor. Het is een klacht die zowel bij vrouwen als mannen voorkomt. De kleur van het haar kan variëren van wit naar blond, grijs, rood, bruin of zwart. Sommige haarkleuren kunnen niet behandelt worden met lichtflitstherapie. Alleen het haar met de juiste pigment samenstelling kan behandelt worden. De huidtherapeut bekijkt tijdens het eerste consult of u in aanmerking komt voor de behandeling.

INTENSE PULSED LIGHT

IPL is een effectieve methode om haartjes te verwijderen. Er moet voldoende contrast zitten tussen de huidkleur en het haartje. De haartjes moeten kort zijn, zodat de energie van de behandelkop goed naar de haarwortels geleid kan worden. Dit voorkomt tevens oppervlakkige huidverbrandingen. Een haar ontwikkelt zich in drie verschillende fases, dit noemen wij de groeicyclus. De eerste serie haren bevinden zich in de groeifase. Deze haren reageren optimaal op een IPL behandeling. Ze zitten namelijk diep in het haarzakje en bevatten veel pigment. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van licht. Deze energie wordt opgenomen door het pigment in de haar. De warmte behandelt de kiemcellen, deze zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van een haartje. Hierbij blijft de omringende huid bespaard. Door de warmte wordt de haar vergruist, waarna het haartje in de dagen of weken na de behandeling uit de haarschacht valt. Alleen de actieve haarzakjes met haartjes in de groeifase worden behandelt. Als een haarzakje niet-actief of leeg is absorbeert het geen licht en wordt het niet behandelt door de behandelkop.

Overbeharing is ook te verminderen met behulp van:

VOORZORG

Breng op de dag van de behandeling geen lotion, crème, olie of make-up aan. Vermijd tenminste vier weken blootstelling aan UV-straling. Het licht mag niet door het pigment in de omringende huid geabsorbeerd worden. Het te behandelen gebied mag daarom niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Verder vragen wij u om sieraden en piercings uit het te behandelen gebied te verwijderen. Daarnaast mag u 6 weken van te voren niet epileren en harsen. Hierbij is ook het gebruik van de touwtjesmethode en ontharingscrème uitgesloten. Tevens hebben haargroeiremmers een negatieve invloed op de effectiviteit van de behandeling, wij raden het gebruik hiervan ten zeerste af. Scheren en knippen is wel toegestaan.

Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen. Wij raden het gebruik van lidocaïne af. De verdovende crème vertraagt de huidreactie en beïnvloedt de effectiviteit van de behandeling.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut reinigt uw huid met alcohol en tekent het gebied af met wit huidpotlood. Zij controleert of de haartjes goed kort zijn en scheert de haartjes als dit nodig is. Daarna krijgt u een veiligheidsbril op ter bescherming van uw ogen. De huidtherapeut brengt een laagje gel aan, ter geleiding van het licht en de behandelkop. Vervolgens plaatst zij een flits in het afgetekende gebied. Hierdoor voelt u een fractie van een seconde warmte. Daarna trekt de warmte langzaam weg. Als gevolg hiervan kan de huid een beetje branderig aanvoelen. Indien de haren onvoldoende reageren zal de huidtherapeut de instellingen aanpassen en opnieuw een flits plaatsen. Zodra de huidtherapeut de gewenste huidreactie ziet zal zij het hele gebied behandelen. Hierna koelt de huidtherapeut uw huid met een koud kompres en brengt zij aloë vera aan.

NAZORG

Na de IPL behandeling zijn de korte stoppeltjes nog niet weg. Binnen twee weken zullen de behandelde haren uit gaan vallen. Krab of pulk niet aan de uitgroeiende haartjes, want dit kan tot roodheid en irritatie leiden. De huid kan kort na de behandeling ook wat rood en licht gezwollen zijn.

Direct na de IPL behandeling mag u drie keer per dag aloë vera aanbrengen. Dit geeft een verkoelend effect en bevordert het herstel. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank in de eerste vier weken na de behandeling. Dek de behandelde huiddelen af met kleding. Indien u de zon niet kunt vermijden, adviseren wij een zonbescherming met minimaal SPF30. Bespreek met uw huidtherapeut hoe de zonbescherming aangebracht moet worden.

Het actief worden van slapende haarzakjes is van een aantal factoren afhankelijk en de nieuwvorming van haartjes kunnen we niet uitsluiten. Dit proces vindt plaats onder hormonale invloeden, zoals de puberteit, zwangerschap of overgang. De verstoring in de hormonale balans wordt soms geactiveerd door medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

RESULTATEN

Na iedere behandeling zijn er minder haren aanwezig. Na gemiddeld vijf behandelingen merkt u tijdelijk een verergering van de haargroei. Dit fenomeen wordt veroorzaakt doordat meerdere haren tegelijk in groeifase terecht komen. U haalt het meeste rendement uit deze behandeling. Doorgaans is de haargroei na zes behandelingen flink vermindert. U kunt doorgaan met behandelen tot het gewenste niveau van haarvermindering is bereikt.

SKINMED_resultaat_IPL_overbeharing_1
SKINMED_resultaat_IPL_overbeharing_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Om alle haartjes in de groeifase te kunnen behandelen heeft u ongeveer tien behandelingen nodig. U kunt het beste elke vier tot zes weken behandelt worden. Aan het einde van de reeks wordt de behandelfrequentie verlaagd.

TARIEVEN

Om de kwaliteit te waarborgen, worden de behandelingen niet onbeperkt aangeboden. De tarieven zijn per behandeling.

GEZICHT DAMES

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

IPL bovenlip € 40,-
IPL kin/jukbeenderen € 45,-
IPL tussen en boven wenkbrauwen/langs oren € 50,-
IPL wangen/voorhoofd en haargrens € 65,-
IPL nek/hals € 75,-
IPL hele gezicht € 85,-
IPL gezicht en hals € 105,-
IPL gezicht, hals en nek € 125,-

GEZICHT HEREN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

IPL tussen en boven wenkbrauwen € 50,-
IPL oren/neusharen € 55,-
IPL jukbeenderen/baardlijn/haargrens € 65,-
IPL nek/hals € 75,-
IPL baardstreek € 85,-
IPL baardstreek en nek € 125,-

LICHAAMSDELEN DAMES

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is niet mogelijk

IPL tepels/navel/anus € 40,-
IPL oksels € 55,-
IPL bikinilijn € 65,-
IPL bikini totaal/billen € 85,-
IPL onderrug € 75,-
IPL onderarmen/bovenarmen € 80,-
IPL gehele armen € 125,-
IPL onderbenen € 130,-
IPL bovenbenen € 155,-
IPL gehele benen € 230,-

LICHAAMSDELEN HEREN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is niet mogelijk

IPL voeten en tenen/handen en vingers € 55,-
IPL oksels € 65,-
IPL onderrug/schouders € 75,-
IPL borst/buik/billen/schaamstreek € 85,-
IPL onderarmen/bovenarmen € 95,-
IPL gehele armen € 155,-
IPL gehele voorzijde/rug € 105,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.