Zomergist

HOE IS DE ZOMERGIST INFECTIE ONTSTAAN?

Dit onschuldige zomerkwaaltje wordt veroorzaakt door een gist. Normaal gesproken geeft de aanwezigheid van deze gist geen klachten. Maar onder bepaalde omstandigheden, zoals een hogere luchtvochtigheid, warme temperatuur, (overmatig) transpireren, vettige huid en verlaagde weerstand kan de gist zich vermeerderen. Als de gist zich vermeerdert kan het een huidinfectie veroorzaken. De gist remt de pigmentaanmaak waardoor er vlekken overblijven op bijvoorbeeld de rug, borst, oksels en liezen. Deze vlekken kunnen soms maanden aanwezig blijven op het lichaam. Vaak worden ze verward met het verlies van pigment na een zonverbranding, omdat het meestal in of vlak na de zomerperiode voorkomt. Deze vlekken hebben moeite om in de zon te bruinen.

HOE EGALISEER IK MIJN HUIDKLEUR?

In de zomer hebben we te maken met warmere temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Door de huid droog te houden wordt het vermeerderen van de gist voorkomen. Dit kan door een paar keer per dag van kleding te wisselen of de huid droog te deppen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor seleniumsulfide als ingrediënt in een shampoo. Behalve seleniumsulfide worden de ingrediënten salicylzuur en tea tree olie ook aangeraden. Een shampoo kan naast gebruik voor de hoofdhuid ook voor andere huidoppervlakken gebruikt worden.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Een kuur met de DERMASENCE Selensiv Shampoo is nodig. Na een succesvolle behandeling zijn de pigmentverschillen niet meteen verdwenen. Het terugkeren van pityriasis versicolor treedt vaak op maar is daarna weer goed te behandelen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.