Rosacea

HOE IS MIJN ROSACEA ONTSTAAN?

Rosacea is een rode huidaandoening waarbij verwijde bloedvaatjes, verspreide roodheid, bultjes en puistjes aanwezig zijn. Dit gaat meestal gepaard met droogheid, een branderige huid en oogirritatie. Bovendien is het voor rosacea kenmerkend dat het in een korte tijd opvlamt en soms ook weer verdwijnt. Rosacea is een huidaandoening die meestal tussen het 35e en 50e levensjaar ontstaat. Afhankelijk van de ernst van de symptomen wordt de aandoening in verschillende subtypes ingedeeld.

HOE VERMINDER IK MIJN ROSACEA?

De weerbaarheid van de huid wordt versterkt door de aanmaak van collageen te stimuleren. De huid kan je heel eenvoudig zelf met een dermaroller stimuleren. Met de dermaroller maak je minuscule gaatjes in de huid, waardoor de wondgenezing gestimuleerd wordt. Bij dit proces wordt door de fibroblasten het behandelde gebied bedekt met collageen. Het aangemaakte collageen draagt bij aan een sterkere bindweefselstructuur in de huid.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Door de huid langdurig te hydrateren wordt de functie van de huidbarrière hersteld. Het vocht wordt in de huid het best behouden met behulp van jojoba olie, amandelolie, sheaboter en glycerine. Kies daarnaast voor glycolzuur in uw huidverzorging. Glycolzuur heeft een kleine molecuulstructuur en dringt diep door in de huid. Hierdoor heeft glycolzuur dermatologische eigenschappen, waaronder het stimuleren van de collageen aanmaak. Verder raden wij het gebruik van het 5-voudige plantenaardigcomplex en zonbescherming aan.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

De medische peelings van DERMAQUEST en LIRA worden toegepast bij rosacea in het gezicht. De Hibiscus Flower Mandelic Peel wordt ingezet om de gevoelige huid te kalmeren. De medische peeling bevat een unieke combinatie van hibiscuszuur, amandelzuur en azelaïnezuur. Door de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie wordt het gebruik van azelaïnezuur bij rosacea aangeraden. Hierbij wordt azelaïnezuur beschouwt als eerste keuze voor de behandeling van rosacea met actieve ontstekingen. Deze oppervlakkige peeling bevordert de afschilfering van de huid en werkt antibacterieel. Het aminozurencomplex zorgt voor herstructurering van de huid voor een optimale weerstand. Vooral in de zomer wordt voor de Vita Brite Refresher gekozen. Deze peeling heeft een krachtige antioxiderende werking dankzij een flinke dosis vitamine C.

Daarnaast is lichtflitstherapie is een effectieve methode om de resterende bloedvaatjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van groen licht. Deze energie wordt opgenomen door de rode verkleuring. Hierbij blijft de omringende huid gespaard. Door de warmte stolt het bloed in de bloedvaatjes, waarna het lichaam de bloedvaatjes opruimt.

Micro-needling is een behandelmethode waarbij wij met behulp van een speciale techniek met naalden kleine kanaaltjes in de huid maken. Op deze manier stimuleren wij het natuurlijke herstel. Tijdens dit herstelproces wordt huideigen collageen aangemaakt. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.