Psoriasis

HOE IS MIJN PSORIASIS ONTSTAAN?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die mannen en vrouwen in gelijke mate treft. Aanleg voor psoriasis is erfelijk en de aandoening kan zich op iedere leeftijd uiten. Het gaat hier om een ontstekingsaandoening van de huid. Dit kenmerkt zich door scherp begrensde, rode en sterk schilferende plekken op de huid. De dikke schilfers geven soms een schubachtig effect. Op de aangetaste en droge plekken kunnen kloofjes in de huid ontstaan. De plekken kunnen gepaard gaan met jeuk of pijn. Hierbij komen gewrichtsklachten regelmatig voor.

Er bestaan meerdere vormen van psoriasis. Het uiterlijk van deze plekken en waar ze op het lichaam voorkomen verschilt per persoon. Bij psoriasis zijn er ontstekingen in de huid die de cyclus van de huidcellen verstoren waardoor ze zich opstapelen.

HOE VERMINDER IK MIJN PSORIASIS?

Probeer het gebruik van water tot het minimum te beperken. Water droogt de huid uit. Bovendien is het beter om lauwwarm water van maximaal 30 graden te gebruiken. Probeer het douchen te beperken tot vijf minuten per dag en niet langer dan vijftien minuten te baden. Na het douchen of baden is het aan te raden om de huid deppend te drogen. Daarmee belast je de huid het minst. Overigens is het gebruik van een olie of zeezout in bad ook aan te raden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Een van de belangrijkste oorzaken van beschadiging van de beschermingslaag is het gebruik van zeephoudende producten. Deze kun je beter niet gebruiken. Gebruik liever een ongeparfumeerde olie. Om de cyclus met ontstekingen te doorbreken zijn er een aantal ingrediënten nodig. Om de jeuk te stillen adviseren wij het gebruik van polidocanol. De belangrijkste ingrediënten om de huidbarrière te herstellen zijn glycerine en urea. Bij een hoog percentage (40%) van urea verweekt de bovenste huidlaag en gaat overmatige verdikking tegen. Daarnaast wordt Wede complex, groene thee en aloe vera ingezet om de roodheid te kalmeren. Door deze ingrediënten te combineren worden herstelprocessen gestimuleerd en ontstekingen voorkomen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Wij adviseren een kuur met de DERMASENCE Polaneth Lotion, DERMASENCE Vitop Forte en DERMASENCE Adtop Plus 40.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.