Poikiloderma

HOE IS DE POIKILODERMA ONTSTAAN?

De volledige naam van dit huidprobleem is Poikiloderma van Civatte. Wij noemen dit ook vaak een zonnehals, omdat de zon één van de belangrijkste oorzaken van de verkleuring is. Door een overmatige blootstelling aan UV-straling ontstaat er een vorm van zonneschade. In de roodheid is een netwerk van verwijde bloedvaatjes zichtbaar. Bovendien zit er een laagje pigment in de huid. De roodbruine verkleuring zit meestal aan beide kanten van de hals en kan zich soms uitbreiden naar het decolleté, de oren en de nek.

HOE EGALISEER IK MIJN HUIDKLEUR?

Breng regelmatig een zonbescherming met minimaal factor 30 aan. Hiermee kunt u verergering voorkomen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor een plantaardigcomplex met paardenkastanje, zoethoutwortel, goudsbloem, aziatisch waternavelkruid en muizendoorn. Dit versterkt de vaatwanden van de bloedvaatjes en werkt preventief tegen rode vlekken. Vul uw dagelijkse huidverzorging aan met een tyronisaseremmer, zoals melkzuur of hexylresorcinol. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de aanmaak van pigment wordt geremd en vastzittend pigment makkelijker los laat.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Met lichtflitstherapie kan de roodheid en het pigment behandeld worden. Met ongeveer twee tot drie behandelingen wordt de verkleuring minder zichtbaar.

Behandeling:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.