Hirsutisme

HOE IS MIJN HIRSUTISME ONTSTAAN?

Hirsutisme is overbeharing in het gezicht en de hals, borst, buik, rug en bovenbenen bij vrouwen. Het kenmerkt zich door de aanwezigheid van dikke, stugge haren op plaatsen waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben. Deze versterkte haargroei kan ontstaan door een overmatige productie van mannelijke hormonen of door een verhoogde gevoeligheid voor mannelijke hormonen. Erfelijkheid speelt bij beide oorzaken een belangrijke rol.

HOE VERMINDER IK MIJN HIRSUTISME?

Je kunt de zichtbaarheid van hirsutisme verminderen door verschillende ontharingsmethoden toe te passen, zoals scheren, epileren, harsen, de touwtjes methode en ontharingscrème. Deze methoden zijn allemaal van tijdelijke aard. Het hebben van overgewicht en een te hoge bloedsuikerspiegel kunnen ervoor zorgen dat hirsutisme verergerd.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Je kunt de haren bleken met waterstofperoxide. Als je de haren wil laten verwijderen dan vragen wij je te stoppen met het bleken van de haren. Om de haren effectief met intense pulsed light (IPL) te behandelen moet er voldoende pigment aanwezig zijn. Bij het elektrisch epileren kunnen wij de haren dan ook beter zien.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Bij hirsutisme is het belangrijk om de achterliggende oorzaak te behandelen. Soms is een bloedtest nodig via uw huisarts. Indien er sprake is van overgewicht kan een gezond dieet verbetering van hirsutisme geven. Verder kunnen androgeenreceptorblokkers, zoals Spironolactone, Cyproplex of Androcur verbetering geven. Dit kan eventueel gecombineerd worden met de anticonceptiepil Diana 35.

Hiernaast kan hirsutisme behandeld worden met elektrische epilatie en intense pulsed light.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.