Gerstekorrels

HOE ZIJN MIJN GERSTEKORRELS ONTSTAAN?

Gerstekorrels zijn gele of witte bolletjes in de huid. Ze ontstaan als de poriën geblokkeerd zijn. De bovenste huidlaag blokkeert de afvoer van keratine en daardoor kan het niet goed afgevoerd worden. Daarom zien we ze veel bij een vochtarme huid. Ze komen meestal voor rondom de ogen en op de wangen. Sommige mensen hebben slechts enkele waar anderen er tientallen hebben. De gerstekorrels gaan meestal niet vanzelf weg.

HOE VERMINDER IK MIJN GERSTEKORRELS?

Het zelf verwijderen van gerstekorrels is niet verstandig, want het laat vaak littekens achter. De huid over de gerstekorrel heen is zo stug, dat het vrijwel onmogelijk is om dit er zelf uit te krijgen. Een huidtherapeut weet precies hoe ze behandeld moeten worden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Glycolzuur en salicylzuur helpt op termijn tegen gerstekorrels. Als je de huid thuis regelmatig exfolieert met glycolzuur of salicylzuur en behandelt met een vitamine A-zuur derivaat (zoals: retinol of retinyl palmitaat) kun je het ontstaan van nieuwe bultjes voorkomen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Het verwijderen van gerstekorrels wordt met een steriel naaldje gedaan. Het korreltje kan op die manier makkelijk uit de huid verwijdert worden. Deze behandeling valt onder acnetherapie.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.