Couperose

HOE IS MIJN COUPEROSE ONTSTAAN?

Wij hebben talloze bloedvaatjes die het lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes worden zichtbaar in het gezicht als de vaatwanden verzwakken. Hiervoor zijn verschillende factoren verantwoordelijk, waarbij erfelijke aanleg een belangrijke rol speelt. Daarnaast kan overmatig zonnen, roken en medicatie de roodheid verergeren. Hierbij variëren bloedvaatjes van kleur, van lichtrood tot donkerpaars. De verwijde bloedvaatjes noemen we couperose als ze in grotere aantallen in het gezicht voorkomen.

HOE VERMINDER IK MIJN COUPEROSE?

Om een rode huid te herstellen is het belangrijk om factoren die roodheid uitlokken te vermijden. Vermijdt ingrediënten zoals alcohol en parfum. Deze ingrediënten drogen de huid uit en beschadigen de huidbarrière.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor een plantaardigcomplex met paardenkastanje, zoethoutwortel, goudsbloem, aziatisch waternavelkruid en muizendoorn. Dit versterkt de vaatwanden van bloedvaatjes en werkt preventief tegen rode vlekken.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om roodheden en oppervlakkig gelegen bloedvaatjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van groen licht. Deze energie wordt opgenomen door de rode verkleuring. Hierbij blijft de omringende huid gespaard. Door de warmte stolt het bloed in de bloedvaatjes, waarna het lichaam de bloedvaatjes opruimt.

Behandeling:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.