Acne littekens

HOE ZIJN MIJN ACNE LITTEKENS ONTSTAAN?

Grote ontstekingen brengen veel huidschade aan in het bindweefsel. Als gevolg van deze schade raakt het bindweefsel beschadigd en ontstaan er acne littekens. De diepte van deze littekens kunnen variëren. Het is van belang om op tijd te starten met het behandelen van acne, zodat huidschade wordt voorkomen.

HOE VERMINDER IK MIJN ACNE LITTEKENS?

Knijp ontstekingen niet zelf uit. Laat dit professioneel verwijderen bij de huidtherapeut.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor glycolzuur om het uiterlijk van de littekens te verbeteren. Het ingrediënt heeft een kleine molecuulstructuur waardoor het makkelijk doordringt in de huid. Verder kan een afgeleidde van vitamine a-zuur, zoals retinyl palmitaat het huidbeeld verbeteren. De effectiviteit van beide ingrediënten zijn wetenschappelijk aangetoond. Hierbij is klinisch aangetoond dat zij de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Deze bindweefselvezels zijn belangrijke onderdelen in de bindweefselstructuur.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

De medische peelings van DERMAQUEST kunnen de acne littekens vervagen. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is trichloorazijnzuur (TCA). TCA heeft de mogelijkheid om acne littekens in diepte te verminderen. Tevens is een behandeling met micro-needling mogelijk. Met een speciale pen maken wij miniscule kanaaltjes in de huid. Hiermee wordt het bindweefsel gestimuleerd en de huid aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.