De huidreactie na een chemische peeling

Er zijn ontzettend veel huidproblemen te verbeteren met een chemische peeling. Dit wondermiddel bestaat uit een zuur of meerdere zuren, waar soms andere ingrediënten aan zijn toegevoegd om de werking te versterken. In wetenschappelijke literatuur zijn chemische peelings al vaker aangetoond voor hun positieve eigenschappen. Hieronder vallen bijvoorbeeld melkzuur, amandelzuur, azelaïnezuur, glycolzuur, salicylzuur en trichloorazijnzuur. Bij SKINMED wordt dit aangeboden als peelingtherapie.

CELVERNIEUWING DOOR ZUREN

Een huidtherapeut werkt met deze zuren om huidproblemen aan te pakken. Je kan hierbij denken aan acne, pigment, rosacea, huidveroudering en littekens. Een chemische peeling pakt de huidstructuur aan, omdat het celvernieuwing teweeg brengt. De verbinding tussen dode huidcellen wordt verbroken, waardoor deze makkelijker los gaan laten. De beschadigde cellen worden letterlijk van de huid ''afgepelt''. De nieuwe, frissere en jongere huidcellen komen tevoorschijn. Naarmate we ouder worden vertraagd de celdeling. Dode huidcellen blijven langer op de huid zitten. Hierdoor wordt de teint vaal en vlekkerig.

DE TE VERWACHTEN HUIDREACTIE

De huidreactie die je na een behandeling kan verwachten is roodheid, jeuk, branderig gevoel, frosting (= het wit uitslaan van de huid), het tijdelijk donkerder verkleuren van de huid en/of pigmentvlekken en afschilfering van de huid. Doorgaans begint het afschilferen binnen 1-3 dagen. Bij de mildere peelings kunnen er schilfertjes ontstaan op de beweeglijke delen van het gezicht, namelijk de neuslippenplooi en het voorhoofd. Terwijl bij de diepere peelings doorgaans de huid echt gaat vervellen. Door deze celvernieuwing krijg je een gelijkmatige huidstructuur, een egale teint en een frisse uitstraling. De huidreactie kan tot 7 dagen aanhouden na de eerste verschijnselen. Voor de meeste cliënten is dit goed te doen. Deze verschijnselen verdwijnen zodra de huid weer hersteld.

BIJZONDERE EIGENSCHAPPEN

Elk zuur heeft zo zijn specifieke eigenschappen, waardoor het goed ingezet kan worden om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Zo kan salicylzuur ingezet worden voor acne. Dit zuur staat namelijk bekend om het talg oplossend vermogen en ook om haar ontstekingsremmende eigenschappen. Verder werkt melkzuur als een pigmentremmer, waardoor het goed ingezet kan worden voor pigment problemen. En trichloorazijnzuur wordt ingezet voor littekens en huidveroudering. Voor elk huidprobleem hebben wij dus een oplossing!

Huidreactie na chemische peeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *