Oksels met IPL laten behandelen in de zomer

In de zomer komen de oksels weer tevoorschijn. We dragen minder stof en gaan af en toe zwemmen. Ben jij ook weer aan de slag gegaan met een scheermes, harsstrip, ontharingscreme of epilady? Om van jouw ongewenste haargroei af te komen is het behandelen van de oksels met IPL een geweldige oplossing. Maar kan dat in de zomer?

KAN IK MIJN OKSELS LATEN BEHANDELEN IN DE ZOMER?

Tijdens de behandeling moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zonnebaden, dit geldt zowel voor blootstelling aan de zon als aan de zonnebank. Lichtflitsen worden geabsorbeerd door de donkere kleur in het haar. Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor het IPL-apparaat moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar. De oksels worden doorgaans weinig blootgesteld aan zonlicht. Daarom kan dit gebied kan in de zomer behandeld worden. Wel adviseren wij om voor de zekerheid een zonbescherming met factor 50 aan te brengen zodra je gaat zonnebaden.

WELKE HUIDREACTIE KAN IK TIJDENS EN NA EEN BEHANDELING VERWACHTEN?

Tijdens de behandeling voel je warmte en ervaar je het gevoel van speldenprikjes. Voor de meeste mensen is dit bij de oksels goed te doen. De huidreactie na een behandeling varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen krijgen een egaal rode huid en andere krijgen alleen rode plekjes rondom het haarzakje. Ook kan er langs het haarzakje wat vocht ontstaan. Deze huidreacties zijn onderdeel van een effectieve behandeling. Wij hebben twee voorbeelden van een huidreactie, deze zie je hieronder.

egale huid

Haargroei op een arm: Op de eerste foto zie je de haargroei voordat met de behandeling is gestart. Op de tweede foto zie je een egaal rode verkleuring door de warmte in de huid. Op de derde foto zie je dat de haartjes na 14 dagen uit de haarschacht zijn gevallen.

egale huid

Haargroei op een rug: Op de eerste foto zie je de haargroei voordat met de behandeling is gestart. Op de tweede foto zie je de rode plekjes en vocht rondom het haarzakje.

MAG IK SCHEREN ALS IK AAN IPL BEN BEGONNEN?

Jazeker, dat mag! Wij vragen om een paar dagen niet te scheren voordat je naar de behandeling komt. Zo kunnen wij de dikte en de kleur van het haar goed beoordelen. Voordat we gaan behandelen scheren wij eerst het haar. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat de meeste warmte in de haarwortel wordt geabsorbeerd. Ongeveer 14 dagen na de behandeling vallen de meeste haartjes uit. Het kan dus zijn dat je een paar weken (bijna) niet hoeft te scheren. Scheren kan overigens de haargroei niet verergeren, dat is een hardnekkig fabeltje.

HEB IK METEEN PLEZIER VAN EEN IPL BEHANDELING?

Elke behandeling vermindert irritatie en ingegroeide haren en dunt de ongewenste beharing aanzienlijk uit. De haren van de oksels zullen minder stoppelig aanvoelen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Naar schatting staat er bij elke behandeling 15-20% van de haren in de groeifase. In de groeifase zit het haartje diep in het haarzakje. Daar zitten de cellen die verantwoordelijk zijn voor het maken van een haar. Deze cellen willen wij behandelen om ervoor te zorgen dat het haar niet meer terug komt. Dat betekend dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Met dit als reden zijn er gemiddeld 10 behandelingen nodig.

WAT MOET IK DOEN OP ZONNIGE DAGEN?

We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met zonbescherming. Mensen die niet op vakantie gaan of nauwelijks zonnen kunnen ook andere gebieden laten ontharen!

GRATIS INTAKEGESPREK

De huidtherapeut van SKINMED behandelt met de gouden standaard onder de IPL-apparatuur; de Ellipse Multiflex+. Ze is er in getraind om de behandeling effectief en precies uit te voeren. Vooraf aan de eerste behandeling vindt er eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt je uitgebreid voorgelicht. Maak direct online een afspraak voor een intakegesprek of neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *