Is Just Wellness failliet?

IS JUST WELLNESS FAILLIET?

Uit de uitzending van #Boos bij BNNVARA blijkt dat er veel gedupeerde cliënten zijn. Helaas hebben wij dit al eerder geconstateerd, omdat wij geregeld mensen op spreekuur krijgen die voorheen behandelt zijn bij Just Wellness. De laatste tijd worden er behandelingen afgezegd met als reden: ”een te hoog ziekteverzuim” en cliënten krijgen ook berichten, zoals: ”je afspraak is geannuleerd, tot nader bericht”. Wat is er aan de hand met Just Wellness? Is Just Wellness failliet?

#BOOS

In de uitzending zien we werknemers en cliënten die hun verhaal doen. Het ene verhaal nog schokkender dan de ander. Met als doel een ander te behoeden voor dezelfde fout. Wij waren al enige tijd op de hoogte van de wanpraktijken bij Just Wellness. Zo krijgen wij geregeld cliënten op spreekuur die hun leven lang met de gevolgen van de IPL behandeling bij Just Wellness zullen moeten leven. Maar ook minder ernstige gevallen zien wij voorbij komen. Dit varieert van cliënten die betaald hebben voor de behandeling en geen resultaat merken tot cliënten die een tatoeage in het te behandelen gebied hebben en daardoor niet behandelt kunnen worden. Ook is onze huidtherapeut al eens op bezoek gegaan bij Just Wellness. Zo kon zij beoordelen hoe er met deze apparatuur gewerkt wordt en wat voor soort personeel met deze apparatuur mag werken. En dat is op zijn zachts gezegd: ”niet best”. Dit nieuws komt voor ons dus niet helemaal als een verrassing. Eerder hebben wij zoveel mogelijk mensen hiervoor proberen te behoeden door ze zo uitgebreid mogelijk te informeren. Door deze uitzending blijkt nog maar eens hoe omvangrijk dit probleem daadwerkelijk is. De facebookpagina: ”Opgelicht door Just Wellness” telt inmiddels ruim 7500 leden. Hier worden foto’s van tweede- en derdegraads brandwonden getoond. Volgens hen het resultaat van behandelingen bij Just Wellness. Cliënten klagen daarnaast over pigmentvlekken, huidirritatie en nog veel meer.

EEN GOEDE BEHANDELAAR, WIE IS DAT?

Helaas geeft Just Wellness een verkeerd beeld van een IPL behandeling en dat willen wij graag even recht zetten. Dat Just Wellness gebruik maakt van minder effectieve apparatuur wil natuurlijk niet zeggen dat alle IPL apparatuur onprofessioneel is. Een IPL behandeling is een fantastische methode om haartjes, bloedvaatjes of pigmentvlekken te behandelen. Een IPL apparaat werkt met een bepaald type licht op een bepaalde golflengte. Een goede behandelaar weet jou de werking van het apparaat duidelijk uit te leggen en kan hier fantastische resultaten mee bereiken. En daarmee begint het juist… een goede behandelaar, wie is dat? Wie is vakbekwaam en hoe weet de consument dat?

VOORSTEL TOT WETSWIJZIGING

In 2016 kwam dit onderwerp al naar voren door minister Schippers. Zij vond dat het behandelen met IPL en laser een voorbehouden behandeling moest worden. Dat wil zeggen dat deze behandeling alleen maar uitgevoerd mag worden door een arts of huidtherapeut. Het RIVM concludeerde dat aan alle behandelingen risico’s kleven en dat de behandelaar deskundig moet zijn. Het voorstel is al enige tijd geleden gedaan, maar dit heeft nog niet tot een wetswijziging geleid. Dat betekend dat de consument momenteel zelf moet beoordelen of iemand vakbekwaam is. Zoek dus goed uit of je behandelt wordt door iemand met een geschikt diploma. Een behandelaar moet uiteraard een cursus gevolgd hebben, zodat zij met het specifieke apparaat kan werken. Echter is er ook een basisopleiding nodig om kennis van de huid te hebben.

EEN VAKBEKWAME HUIDTHERAPEUT

Een huidtherapeut heeft een 4 jarige hbo-opleiding gevolgd. Deze titel is door de Nederlandse wetgeving beschermd. Verder zijn huidtherapeuten aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en Kwaliteitsregister Paramedici. En zorgt onze beroepscode ervoor dat wij een gedegen behandeling uitvoeren met deugdelijke apparatuur. Ga je voor een behandeling bij de huidtherapeut? Dan mag je er vanuit gaan dat je voor een professionele behandeling kiest. Uiteraard hanteren huidtherapeuten andere prijzen voor een IPL behandeling. Dit doen wij zodat de kwaliteit van de behandeling gewaarborgd wordt. Er wordt voldoende tijd ingepland zodat wij goed naar de huid kunnen kijken en alles met je kunnen bespreken. Zo zorgen wij ervoor dat jij goed geïnformeerd bent en je weet waar je aan begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *