Sproeten

HOE ZIJN MIJN SPROETEN ONTSTAAN?

Vaak is er sprake van erfelijke aanleg, dat betekend dat u geboren bent met een aanleg voor sproeten. Ze ontstaan doordat pigmentcellen teveel kleurstof aanmaken. Deze kleurstof noemen wij pigment. De verkleuring van een sproet bestaat uit een opeenhoping van pigment tussen de huidcellen. Over het algemeen zijn sproeten beter zichtbaar in de zomer. Onder invloed van zonnestralen wordt er meer pigment aangemaakt. In de winter worden de sproeten meestal lichter.

HOE EGALISEER IK MIJN HUIDKLEUR?

Het is belangrijk om zonnen en het gebruik van de zonnebank te vermijden. De UV-stralen zorgen ervoor dat pigmentcellen geactiveerd worden om meer pigment aan te maken. Verder is het belangrijk om iedere dag een zonbescherming aan te brengen. De huid is dan beschermt als het in contact komt met de dagelijkse zonnestralen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor een pigmentremmer, zoals hexylresorcinol. Dit ingrediënt is instaat om de aanmaak van pigment te remmen en bestaande pigmentophopingen los te maken. Verder is het belangrijk een zonbescherming met minimaal factor 30 aan te brengen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Er zijn mogelijkheden om sproeten te verminderen. Al deze behandelingen hebben als doel het egaliseren van de huidkleur. Deze behandelingen zijn alleen mogelijk als u bereidt bent om de huid te beschermen met zonbescherming. De medische peelings van DERMAQUEST kunnen de sproetjes vervagen. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is melkzuur. Melkzuur heeft de mogelijkheid om donkere verkleuring op te lichten en reguleert de productie van pigment. Ook is een behandeling met lichtflitsen mogelijk. Hierbij wordt een speciale golflengte van licht gebruikt. Het licht wordt alleen door het overtollige pigment in de huid geabsorbeerd.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.