Spinnenkopje

HOE IS HET SPINNENKOPJE ONTSTAAN?

Een spinnenkopje is een uitstulping van een bloedvaatje. Er is een rode kern zichtbaar en hieruit kronkelen bloedvaatjes, zoals de poten van een spin. Deze bloedvaatjes worden zichtbaar in het gezicht als de vaatwanden verzwakken. Hiervoor zijn verschillende factoren verantwoordelijk, waarbij erfelijke aanleg een belangrijke rol speelt. Ze verdwijnen bijna nooit spontaan.

HOE VERMINDER IK EEN SPINNENKOPJE?

Met professionele camouflage kan de zichtbaarheid van een spinnenkopje vermindert worden. Het spinnenkopje wordt weer zichtbaar zodra de camouflage van de huid verwijdert wordt.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Verschillende ingrediënten kunnen bijdragen aan het samentrekken en versterken van de bloedvatwanden. Het ingrediënt escine heeft een positieve invloed op celfuncties, werkt huidkalmerend en versterkt de bloedvatwanden. Het stekelige muizendoorn extract zorgt ervoor dat bloedvaatjes samentrekken, zodat roodheid minder zichtbaar wordt.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Coagulatherapie wordt zelden toegepast bij gesprongen bloedvaatjes. Toch kan micro-coagulatie de enige mogelijkheid zijn bij moeilijk bereikbare locaties, zoals de ooghoeken. Met een warm naaldje wordt de spider naevus gestold, waarna bloedvaatjes verschrompelen en door het lichaam opgeruimd worden.

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om roodheden en oppervlakkig gelegen bloedvaatjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van groen licht. Deze energie wordt opgenomen door de rode verkleuring. Hierbij blijft de omringende huid gespaard. Door de warmte stolt het bloed in de bloedvaatjes, waarna het lichaam de bloedvaatjes opruimt.

Behandeling:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.