Post Inflammatoire Hyperpigmentatie

HOE IS MIJN POST INFLAMMATOIRE HYPERPIGMENTATIE ONTSTAAN?

Dit verschijnsel is een opeenhoping van pigment na een beschadiging van de huid of een ontsteking. Met name bij donkere huid komt post inflammatoire hyperpigmentatie veel voor. Een oppervlakkige huidverkleuring is licht- tot donkerbruin. Zodra het dieper in de huid ligt krijgt de huidverkleuring een grijzige ondertoon. Zolang het ontstekingsproces blijft voortduren wordt de verkleuring steeds erger. Ook speelt blootstelling aan de zon een rol.

HOE VERMINDER IK MIJN POST INFLAMMATOIRE HYPERPIGMENTATIE?

Het gebruik van verkeerde huidverzorging kan leiden tot irritatie en post inflammatoire hyperpigmentatie. Bovendien kan het gebruik van parfum of deodorant in combinatie met zonlicht ervoor zorgen dat er donkere verkleuringen ontstaan in de nek of oksels. Als je gevoelig bent voor verkleuringen is het van belang om jezelf door een huidtherapeut voor te laten lichten.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Om de activiteit van de pigmentcellen onder controle te krijgen worden ingrediënten, zoals hexylresorcinol en melkzuur geadviseerd. Dit zijn pigmentremmers. Hierbij is gebruik van een zonbescherming met een hoge factor noodzakelijk.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Bij een oppervlakkige verkleuring kan behandeling met lichtflitstherapie voldoende resultaat behaalt worden. Vaak is behandeling met lichtflitstherapie in combinatie met het gebruik van medicinale huidverzorging het meest effectief. De producten zorgen voor onderhoud van het behaalde resultaat en zorgen dat de pigmentproductie normaliseert.

De peelings van DERMAQUEST zetten we in om oppervlakkige en diepe verkleuringen te behandelen. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om donkere verkleuringen op te lichten en reguleert de productie van pigment, zodat de teint egaal wordt.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.