Overmatige haargroei

HOE IS MIJN OVERMATIGE HAARGROEI ONTSTAAN?

Overmatige haargroei is meestal aangeboren. Mogelijk lijden meerdere familieleden aan deze aandoening. De genen die de haargroei stimuleren zij hierbij overmatig actief. In een aantal gevallen wordt pas later in het leven overmatige haargroei ontwikkeld. Hiervoor zijn verschillende oorzaken bekend, zoals medicatie en aandoeningen. Bij mannen is overmatige haargroei aanwezig op de borst, buik, rug, schouders en bovenarmen. Er zijn steeds meer mannen die hun overmatige haargroei laten verwijderen. Hiervoor zijn verschillende reden, waarvan hygiëne en de fitness trend de meest voorkomende zijn.

HOE VERMINDER IK MIJN OVERMATIGE HAARGROEI?

Er zijn veel verschillende methodes om overmatige haargroei te verminderen, waaronder trimmen, scheren en harsen. Harsen is een veel gebruikte methode voor het ontharen van borst en rug. Bij het harsen duurt het vier weken voordat de haartjes weer terug groeien. Dit komt doordat de haartjes inclusief haarzakje verwijderd worden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Er zijn geen ingrediënten bekend die voor vermindering van overmatige haargroei zorgen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

IPL is een effectieve methode om haartjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van licht. Deze energie wordt opgenomen door het pigment in de haar. De warmte behandeld het haarzakje. Hierbij blijft de omringende huid bespaard. Door de warmte wordt de haar vergruist, waarna het haartje in de dagen of weken na de behandeling uit de haarschacht valt.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.