Overbeharing

HOE IS MIJN OVERBEHARING ONTSTAAN?

Meestal is overbeharing erfelijk bepaald. Voor mensen met een bepaalde afkomst uit is het niet ongewoon om wat zwaarder behaard te zijn. We zien bij mensen met deze afkomst vaak ook een donkere donsbeharing als zij in de puberteit komen. Naast donsbeharing kan er ook sprake zijn van dikkere haren. Deze haren kunnen ook langer van lengte zijn dan gemiddeld. De overbeharing kan over het gehele lichaam voorkomen of plaatselijk gelokaliseerd zijn.

HOE VERMINDER IK MIJN OVERBEHARING?

Er zijn veel verschillende methodes om overbeharing te verminderen, waaronder scheren en harsen. Harsen is een veel gebruikte methode voor het ontharen van de bovenlip, wenkbrauwen, oksels en bikinilijn. Bij het harsen duurt het vier weken voordat de haartjes weer terug groeien. Dit komt doordat de haartjes inclusief haarzakje verwijderd worden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Er zijn geen ingrediënten bekend die voor vermindering van overmatige haargroei zorgen.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

IPL is een effectieve methode om haartjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van licht. Deze energie wordt opgenomen door het pigment in de haar. De warmte behandeld het haarzakje. Hierbij blijft de omringende huid bespaard. Door de warmte wordt de haar vergruist, waarna het haartje in de dagen of weken na de behandeling uit de haarschacht valt.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.