Ouderdomsvlekken

HOE ZIJN MIJN OUDERDOMSVLEKKEN ONTSTAAN?

Ouderdomsvlekken zijn donkere verkleuringen die ontstaan als gevolg van huidveroudering in combinatie met blootstelling aan de zon. Door een zonverbranding ontstaat er een woekering van pigmentcellen. Deze pigmentcellen zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van een bruine kleurstof, genaamd pigment. Deze kleurstof zorgt voor de bruine verkleuring in de huid die wij bij ouderdomsvlekken zien. Deze ouderdomsvlekken komen het meest voor bij de lichtere huidtypes die vaak met de zon in aanraking zijn geweest.

HOE VERMINDER IK MIJN OUDERDOMSVLEKKEN?

Veel mensen proberen huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om de vlekken op te lichten. Wij raden het gebruik van deze middeltjes af, omdat dit tot andere huidproblemen kan leiden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor glycolzuur in uw huidverzorging. Glycolzuur heeft een kleine molecuulstructuur en dringt diep door in de huid. Hierdoor heeft glycolzuur dermatologische eigenschappen, waaronder het oplichten van pigmentvlekken. Verder raden wij het gebruik van een tyrosinase-remmer en zonbescherming aan.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

De medische peelings van DERMAQUEST worden toegepast bij ouderdomsvlekken in het gezicht. De MangoBrite, Skinbrite Peel en Modified Jessner kunnen de huid geleidelijk een egale huidteint geven. Een belangrijk ingrediënt van deze peelings is melkzuur. Melkzuur heeft de eigenschap om pigmentvlekken op te lichten en reguleert de productie van pigment.

Ook lichtflitstherapie is een effectieve methode om ouderdomsvlekken te verwijderen. De behandeling kan toegepast worden op alle locaties van het lichaam, zolang er voldoende contrast is te zien tussen de vlek en de normale huidkleur. Het licht verhit de bruine verkleuring zodat het pigment in de vlek afbreekt. De omringende huid en de huid onder het pigment blijven intact, alleen de vlek zelf wordt behandeld.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.