Mee-eters

HOE ZIJN MIJN MEE-ETERS ONTSTAAN?

De huid produceert talg om vochtverlies van de huid tegen te gaan. De talg vormt een beschermend vetlaagje op de huid. Het zorgt ervoor dat onze huid soepel blijft en niet uitdroogt. Een verandering in de hormoonbalans kan ervoor zorgen dat de talgklieren meer talg gaan aanmaken. Daarnaast vernieuwt onze huid iedere 28 dagen. Als dit proces verstoort is geraakt ontstaat er een dikkere huidcellenlaag. Deze verdikking kan de uitgang van de porie vernauwen. Dit zorgt ervoor dat er een opeenhoping van talg in de porie ontstaat. Deze verstopping noemen wij een mee-eter.

Ze kunnen in twee groepen onderscheiden worden, namelijk de zwarte en witte mee-eters. De open (zwarte) mee-eters zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwarte puntjes in de huid. De ingedroogde talg ligt in een open porie en is zwart geworden doordat het in contact is gekomen met lucht. Bij gesloten (witte) mee-eters is de huid nog gesloten en is de talg nog niet ingedroogd of in contact gekomen met lucht. De witte talg schemert duidelijk door de huid heen en vormt vaak een soort talg bolletje onder het huidoppervlak.

HOE VERMINDER IK DE MEE-ETERS?

Zwarte mee-eters kunnen vaak makkelijk verwijdert worden door in de huid te knijpen. Het gevaar hiervan is dat je te hard knijpt, waardoor omringende huid beschadigd raakt. Bovendien is het mogelijk dat er resten in de porie blijven zitten. Het gevolg is dat de mee-eter gaat ontsteken en een puistje vormt. Het is wat lastiger om witte mee-eters te verwijderen, omdat een huidlaagje de uitgang van de porie bedekt. Om littekens te voorkomen adviseren wij om beide soorten professioneel te laten verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de verdikte huidcellenlaag te verdunnen en om de talgproductie onder controle te krijgen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

De voorkeur gaat uit naar fruitzuren, met name salicylzuur. Dit ingrediënt heeft het vermogen om talg op te lossen in de huid en de talgproductie te normaliseren. Salicylzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten door de verbinding tussen de huidcellen te verminderen. Het is heel effectief in het verminderen van overtollig talg en mee-eters. Dit komt doordat het oplosbaar is in vet en makkelijk doordringt in de poriën. Daarom behoort salicylzuur tot het meest gebruikte ingrediënt bij de behandeling van mee-eters.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

De behandeling bestaat uit het professioneel verwijderen van de mee-eters, het verdunnen van de verdikte huidcellenlaag en het onder controle krijgen van de talgproductie. Wij combineren een dieptereiniging vaak met medische peelings. Daarnaast geven wij advies over producten met belangrijke exfoliërende ingrediënten die thuis toegepast worden. Deze combinatie zorgt meestal binnen enkele weken voor verbetering.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.