Keratosis Pilaris

HOE IS MIJN KERATOSIS PILARIS ONTSTAAN?

Bij keratosis pilaris voelt de huid ruw aan door de aanwezigheid van kleine bultjes. De bultjes bestaan uit opeenhopingen van dode huidcellen. Deze huidcellen sluiten de openingen van de haarzakjes af. Ook kunnen de kleine bultjes ontsteken. Wanneer aan de bultjes gekrabd en gepulkt wordt ontstaat er een donkere verkleuring in de aangedane gebieden. De oorzaak zit in een erfelijk gen. Keratosis pilaris komt met name voor op de bovenarmen, bovenbenen en billen.

HOE VERMINDER IK MIJN KERATOSIS PILARIS?

Probeer het uitdrogen van de huid zoveel mogelijk te voorkomen, door niet warm te douchen, de huid zachtjes af te drogen en de huid in te beschermen tegen vochtverlies. Douche bij voorkeur zonder zeep. Gebruik producten met huidvriendelijke parfum om uitdroging van de huid te voorkomen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Kies voor urea, glycerine en glycolzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de exfoliatie van de huidschilfers wordt bevordert. Daarnaast wordt het vocht in de huid beter behouden.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

De huidtherapeut kan een medische peeling met glycolzuur toepassen op de keratosis pilaris. De intensiteit van de behandeling wordt opgebouwd, zodat de huid steeds meer weerstand krijgt. De peelings zorgen voor een gladder huidoppervlak en werken ter preventie van ontstekingen. Door de stimulatie van huidvernieuwing vervagen littekens en pigmentvlekken.

Behandeling:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.