Hoofdhuid schilfers

HOE ZIJN MIJN HOOFDHUID SCHILFERS ONTSTAAN?

Het loslaten van huidcellen is een proces waarbij de huid zich vernieuwd. Wanneer dit proces verstoord is geraakt wordt de huidcellenlaag van de hoofdhuid sneller afgestoten. Deze versnelling zorgt voor een ophoping van dode huidcellen die met het blote oog zichtbaar zijn als schilfers. De verstoring kan veroorzaakt worden door gisten, bacteriën en schimmels of een ontstekingsreactie van de huid. Deze hoofdhuid schilfers komen in verschillende vormen voor. Hierin wordt onderscheidt gemaakt tussen pityriasis versicolor, psoriasis capitis en seborrhoisch eczeem.

HOE VERMINDER IK MIJN HOOFDHUID SCHILFERS?

Het is van belang om het haar goed te laten drogen. Door nat haar op een knot of staart te doen kan een ideale broedplaats ontstaan voor gisten, bacteriën en schimmels. Laat het haar bij voorkeur aan de lucht drogen. Vermijdt daarnaast hoge temperaturen, een vochtig klimaat en het gebruik van haarolie. Verder is het beter om het haar maximaal twee keer in de week te wassen.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HAARVERZORGING NODIG?

De focus ligt hierbij op antimicrobiële ingrediënten in de haarverzorging. Het meest bekende ingrediënt is seleniumsulfide. Dit is een stof die in de bekende SELSUN shampoo verwerkt is. Deze shampoo werd vaak voorgeschreven door huisartsen. De shampoo is niet meer verkrijgbaar. Een goed alternatief is de DERMASENCE Selensiv Shampoo. Het bevat dezelfde werkzame stof als de SELSUN shampoo. Deze shampoo werkt bijzonder goed bij pityriasis versicolor (zomergist) en psoriasis capitis. Verder adviseren wij het gebruik van een shampoo met piroctone olamine bij seborrhoisch eczeem.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Een kuur met de DERMASENCE Selensiv Shampoo is nodig. Het terugkeren van pityriasis versicolor en psoriasis capitis treedt vaak op maar is daarna weer goed te behandelen. Met de DERMASENCE Haircare Shampoo wordt seborrhoisch eczeem behandeld.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.