IPL Roodheden

KENMERKEN VAN ROODHEDEN

Een rode huid wordt meestal veroorzaakt door gesprongen bloedvaatjes en vaatverwijding. Deze blijvende roodheid heeft geen functie en kan veilig verwijderd worden. Deze bloedvaatjes spelen geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of de afvoer van afvalstoffen. Voor deze roodheden hebben wij verschillende benamingen, zoals verwijd bloedvaatje, spinnenkopje, kersenvlekje, couperose, rosacea, wijnvlek en ooievaarsbeet.

INTENSE PULSED LIGHT

IPL is een effectieve methode om roodheden en oppervlakkig gelegen bloedvaatjes te verwijderen. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van groen licht. Deze energie wordt opgenomen door de rode verkleuring. Hierbij blijft de omringende huid gespaard. Door de warmte stolt het bloed in de bloedvaatjes, waarna het lichaam de bloedvaatjes opruimt.

Roodheid is ook te verminderen met behulp van:

VOORZORG

Breng op de dag van de behandeling geen lotion, crème, olie of make-up aan. Vermijd tenminste vier weken blootstelling aan UV-straling. Het licht mag niet door het pigment in het huidoppervlak geabsorbeerd worden. Het te behandelen gebied mag daarom niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Verder vragen wij u om sieraden en piercings uit het te behandelen gebied te verwijderen.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut reinigt uw huid met alcohol en tekent het gebied af met wit huidpotlood. Daarna krijgt u een veiligheidsbril op ter bescherming van uw ogen. De huidtherapeut brengt een laagje gel aan, ter geleiding van het licht en de behandelkop. Vervolgens plaatst zij een flits in het afgetekende gebied. Hierdoor voelt u een fractie van een seconde warmte. Daarna trekt de warmte langzaam weg. Als gevolg hiervan kan de huid een beetje branderig aanvoelen. Indien de huid onvoldoende reageert zal de huidtherapeut de instellingen aanpassen en opnieuw een flits plaatsen. Zodra de huidtherapeut de gewenste huidreactie ziet zal zij het hele gebied behandelen. Hierna koelt de huidtherapeut uw huid met een koud kompres en brengt zij aloë vera aan.

NAZORG

Na de IPL behandeling zijn de bloedvaatjes beter zichtbaar. Dit betekent dat de behandeling effectief is. De huid kan ook wat rood en licht gezwollen zijn. De herstelperiode kan van enkele dagen tot twee weken duren. Dit is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes en het herstelvermogen van de huid. Krab of pulk niet aan de korstjes, want dit kan tot littekenvorming leiden.

Direct na de IPL behandeling mag u drie keer per dag aloë vera aanbrengen. Dit geeft een verkoelend effect en bevordert het herstel. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank in de eerste vier weken na de behandeling. Dek de behandelde huiddelen af met kleding. Indien u de zon niet kunt vermijden, adviseren wij een zonbescherming met minimaal SPF30. Bespreek met uw huidtherapeut hoe de zonbescherming aangebracht moet worden.

Om een optimaal resultaat te behalen adviseren wij om een sterke doorbloeding van de huid te vermijden. Dit doet u door de eerste week niet te sporten, stomen, masseren, scrubben, in de sauna te gaan en geen warm bad of douche te nemen.

Het ontstaan van roodheden is erfelijk bepaald en de vorming van nieuwe bloedvaatjes kunnen we niet uitsluiten. Nieuwvorming wordt vertraagd door bepaalde factoren te vermijden, zoals overmatig alcoholgebruik, roken en zonnen.

RESULTATEN

Het is vooraf niet duidelijk of de roodheid goed reageert op de IPL behandeling. Direct na de behandeling kan de huidtherapeut zien of de roodheid het licht goed absorbeert. Twee weken na de behandeling is de huid minder rood. Na een tweede en derde behandeling zullen de resterende roodheden verminderen. Soms zijn er meer behandelingen nodig.

VOOR EN NA FOTO’S

Het resultaat verschilt per persoon

couperose
IPL resultaat roodheden op wangen
SKINMED_resultaat_IPL_roodheden_1
SKINMED_resultaat_IPL_peeling_1
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Gemiddeld zijn twee tot drie behandelingen voldoende. Soms zijn er meer behandelingen nodig. Wij merken dat er meer behandelingen nodig zijn voor diffuse roodheid, rosacea, wijnvlek en een ooievaarsbeet. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Tussen de behandeling zit een periode van vier weken.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

IPL spinnenkopjes € 40,-
IPL neus/kin/jukbeenderen € 50,-
IPL wangen € 60,-
IPL wangen en neus € 65,-
IPL wangen, neus en kin € 70,-
IPL voorhoofd/hals € 65,-
IPL gezicht/decolleté € 75,-
IPL poikiloderma decollete en hals € 90,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.