IPL Pigmentvlekken

KENMERKEN VAN PIGMENTVLEKKEN

Een pigmentvlek bestaat uit een opeenhoping van een kleurstof, genaamd pigment. Deze opeenhoping is zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Deze kleurstof wordt aangemaakt door pigmentcellen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor pigmentcellen te veel pigment produceren en dit onregelmatig verdelen. Een aantal oorzaken zijn: medicatie, hormonen, blootstelling aan zonlicht, ontstekingen, wondjes en huidveroudering.

INTENSE PULSED LIGHT

IPL is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigment te verwijderen. Er moet voldoende contrast zitten tussen de oorspronkelijke huidkleur en de pigmentvlek. De behandelkop geeft lichtflitsen met een hoge intensiteit van licht. Deze energie wordt opgenomen door de bruine verkleuring. Hierbij blijft de omringende huid gespaard. Door de warmte breekt het pigment af, waarna de huid het afgebroken pigment opruimt.

Pigment is ook te verminderen met behulp van:

VOORZORG

Breng op de dag van de behandeling geen lotion, crème, olie of make-up aan. Vermijd tenminste vier weken blootstelling aan UV-straling. Het licht mag namelijk niet door het pigment in het omringende huidoppervlak geabsorbeerd worden. Het te behandelen gebied mag daarom niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Verder vragen wij u om sieraden en piercings uit het te behandelen gebied te verwijderen.

DE BEHANDELING

De huidtherapeut reinigt uw huid met alcohol en tekent het gebied af met wit huidpotlood. Daarna krijgt u een veiligheidsbril op ter bescherming van uw ogen. De huidtherapeut brengt een laagje gel aan, ter geleiding van het licht en de behandelkop. Vervolgens plaatst zij een flits in het afgetekende gebied. Hierdoor voelt u een fractie van een seconde warmte. Daarna trekt de warmte langzaam weg. Als gevolg hiervan kan de huid een beetje branderig aanvoelen. Indien de huid onvoldoende reageert zal de huidtherapeut de instellingen aanpassen en opnieuw een flits plaatsen. Zodra de huidtherapeut de gewenste huidreactie ziet zal zij het hele gebied behandelen. Hierna koelt de huidtherapeut uw huid met een koud kompres en brengt zij aloë vera aan.

NAZORG

Na de IPL behandeling is het pigment beter zichtbaar. Dit betekent dat de behandeling effectief is. De huid kan ook wat rood en licht gezwollen zijn. De herstelperiode kan van enkele dagen tot twee weken duren. Dit is afhankelijk van de diepte van het pigment en het herstelvermogen van de huid. Krab of pulk niet aan de korstjes, want dit kan tot littekenvorming leiden.

Direct na de IPL behandeling mag u drie keer per dag aloë vera aanbrengen. Dit geeft een verkoelend effect en bevordert het herstel. Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank in de eerste vier weken na de behandeling. Dek de behandelde huiddelen af met kleding. Indien u de zon niet kunt vermijden, adviseren wij een zonbescherming met minimaal SPF30. Bespreek met uw huidtherapeut hoe de zonbescherming aangebracht moet worden.

Het ontstaan van pigmentatie is van een aantal factoren afhankelijk en de nieuwvorming van pigment kunnen we niet uitsluiten. Nieuwvorming wordt tegengegaan door de zon zoveel mogelijk te vermijden. Bij lichtflitstherapie worden de pigmentcellen niet afgebroken, wel wordt het pigment (de kleurstof) afgebroken. De pigmentcellen kunnen onder invloed van verschillende factoren weer pigment aan gaan maken. De beste resultaten worden behaald in combinatie met een tyrosinase remmer, zoals de DERMASENCE MelaBlok en consequent gebruik van zonbescherming met SPF30 of hoger.

RESULTATEN

Het is vooraf niet duidelijk of het pigment goed reageert op de IPL behandeling. De diepte van het pigment speelt hierin een cruciale rol. Direct na de behandeling kan de huidtherapeut zien of het pigment het licht goed absorbeert. Enkele weken na een effectieve behandeling wordt de pigmentvlek minder zichtbaar. Na een tweede behandeling zullen de resterende verkleuringen verminderen. Soms zijn er meer behandelingen nodig.

VOOR EN NA FOTO’S

In de huidkliniek worden therapieën regelmatig met elkaar gecombineerd. Een resultaat is daarom vaak niet toe te schrijven aan één soort therapie. Het kan daarom zijn dat dezelfde foto ook bij een ander soort therapie wordt weergegeven. Hieronder worden foto’s getoond met een realistisch resultaat, waarbij een huidprobleem verminderd en niet helemaal verdwenen is. Het resultaat verschilt namelijk per persoon.

RESULTATEN Website Mobiel (11)
RESULTATEN Website Mobiel (21)
previous arrow
next arrow
RESULTATEN Website Desktop (11)
RESULTATEN Website Desktop (20)
previous arrow
next arrow

AANTAL BEHANDELINGEN & BEHANDELFREQUENTIE

Meestal zijn twee behandelingen voldoende. In de meeste gevallen kunt u na twee tot vier weken opnieuw behandeld worden.

TARIEVEN

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is mogelijk

IPL pigmentvlek € 40,-
IPL klein gebied € 65,-
IPL middelgroot gebied € 80,-
IPL groot gebied € 95,-
IPL extra groot gebied € 110,-

AFSPRAAK MAKEN

Tijdens een intakegesprek bespreekt u eerst uw vragen en verwachtingen met de huidtherapeut. De huidtherapeut bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid. Vervolgens stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Aan de hand van het behandelplan wordt een prijsindicatie gegeven.

Voor het intakegesprek reserveren wij 45 minuten in de agenda. We bieden het eerste intakegesprek kosteloos* en vrijblijvend aan. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 06-30058505, info@skinmed.nl of het afsprakensysteem

* Lees de algemene voorwaarden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.