Lipoedeem

HOE IS MIJN LIPOEDEEM ONTSTAAN?

Bij lipoedeem is het opvallend dat het onderlichaam meestal twee tot drie kledingmaten groter is dan het bovenlichaam. Verder is er sprake van een ongelijkmatige verdeling van het vetweefsel. Hierdoor ontstaan plaatselijk vetophopingen op de heupen, dijen, benen of armen. Het is een chronische aandoening en komt het meest voor bij vrouwen. Bij onbehandeld lipoedeem ontstaat regelmatig ongewenste vochtophoping, de combinatie tussen deze twee aandoeningen noemen we lipolymfoedeem. Veel voorkomende klachten zijn een walnootachtige huid, het snel ontstaan van blauwe plekken en extreme gevoeligheid van de huid. Vaak heeft gewichtsverlies door middel van diëten en sporten nauwelijks invloed op de vetophopingen.

HOE VERMINDER IK MIJN LIPOEDEEM?

Er zijn verschillende zelfhulpmiddelen om de kwaliteit van leven te verbeteren. De meeste middelen worden aangemeten door een huidtherapeut, zoals een steunkous, TinkFit, Jovipak, ReadyWrap en de Lymfapress. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan met ontspanningsoefeningen, bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en zelfmassage. Verder is een goede hygiëne en huidverzorging van belang. Ook kan de doorbloeding gestimuleerd worden met cellulite cups. Daarnaast kan een ketogeen dieet uitkomst bieden.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK IN MIJN HUIDVERZORGING NODIG?

Door vochtophopingen kan de huid uitdrogen en gaan vervellen. Wij adviseren een huidproduct met urea en glycerine. Beide ingrediënten beschermen de huid tegen uitdroging en verbeteren het vocht vasthoudend vermogen van de huid. Deze ingrediënten zijn geschikt om onder een steunkous te dragen. Zorg ervoor dat dit product niet geparfumeerd is.

WELKE BEHANDELING HEB IK NODIG?

Een behandeling voor lipoedeem kan bestaan uit manuele lymfedrainage, endermologie, zwachtelen, steunkousen aanmeten en nog veel meer. De behandeling wordt afgestemd op uw specifieke situatie.

Behandelingen:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.